Пошук по сайту

В жовківському храмі, в школі та біля джерела відзначили День Творця

14 вересня, з нагоди відзначення Дня Бога Творця, в храмі св. Йосафата м. Жовкви звершено Архиєрейську Літургію, в школі проведено еко-конференцію, відтак освячено впорядковане джерело.

Очолив богослужіння єпископ Михаїл Колтун, голова синодальної комітету у справах екології, який після Літургії вручив священикам еко-референтам Декрети про призначення їх відповідальними у своїх деканатах за екологічне служіння Церкви. Архиєрей наголосив: «Через сотворений світ Бог відкриває нам себе, а в ньому є ми і ця любов, яка походить від нас до цього світу. Сьогодні ми подивляємо Бога Творця, який нам ввірив цей світ і дякуємо Йому за це». Еко-референти найближчим часом мають за завдання провести День Творця у своїх деканатах.

Спільна молитва за збереження світу привела зацікавлених осіб до школи № 3, де було проведено конференцію для старшокласників та вчителів м. Жовкви. Заохотив дітей до екологічної тематики владика Михаїл, відтак о. Тарас Дзьоба, голова єпархіальної екологічної комісії, провів презентацію про роль Церкви в формуванні екологічної освіти. Далі були виступи на такі теми: утилізації сміття, заходи по запобіганню пожеж, пошук шляхів енергоефективності, проблеми засмічення лісів, наслідки підпалу сухостою та заклик до не засмічення водойм.

Після вивчення екологічної проблематики учні посадили біля школи липи, за якими вони будуть доглядати.

Наступним практичним кроком було освячення нещодавно впорядкованого джерела на горі Гарай.

Захід відбувся з благословення єпископа Сокальсько-Жовківського у співпраці з районною адміністрацією, районним відділом освіти, школою та Жовківським лісництвом.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336