Пошук по сайту

250-ліття храму відсвяткували у Підгірцях

25 вересня 2016 року в с. Підгірці Старобрідського деканату Архиєрейською Божественною Літургією та освяченням відреставрованої дзвіниці відзначили ювілей 250-ліття завершення спорудження храму Воздвиження Чесного Хреста і св. Йосифа.

СВІТЛИНИ

У цьому храмі молиться парафіяльна громада блаженного Миколая Чарнецького і новомучеників УГКЦ, яку з 2013 року очолює о. Тарас Дзьоба. За ці три роки проведено реставрацію елементів інтер’єру, малого купола та портика. Наповнено храм церковною атрибутикою, впорядковано подвір’я та відреставровано дзвіницю.

Святкування очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, який у проповіді запросив присутніх – парафіян, гостей із Бродів та сусідніх парафій – призадуматися над Євангельським запрошенням участі в Царстві Божому. «Господь запрошує нас до Царства Божого і створює повний достаток. Є люди, які несуть відповідальність за це Царство. Хтось за ліс, хтось за воду, хтось за повітря... Царство Боже – це царство лісу, царство води, царство неба. Це Господь приготовив для нас, щоб ми цим дихали, споживали, щоб ми це подивляли. Він приготовив все, щоби наше життя мало повний достаток. Але ми згрішили проти природи і вона збунтувалася. Сотворіння стогне від злодіянь людини. Ісус приходить, щоб не згубити цей світ, а відновити його, відновити наше життя. І ми покликані до того Царя, який приготовив нам гостину. Творець послав до нас свого Єдинородного Сина і незважаючи на всі наші безправства та гріхи, Ісус Христос, ціною свого життя, хоче спасти нас, світ і кличе нас до тої гостини Небесного Отця, щоб нам було добре», - зазначив архиєрей.

Настоятель парафії о. Тарас Дзьоба подякував всім за підтримку парафії та відновлення храму. Зокрема отець вдячний за початки, коли парафії с. Берлин пожертвувала Євхаристійний комплект та хоругви. Парафія Чесного Хреста з Бродів надала крісла, ризи, обруси і матеріальну підтримку. Парафії св. Юра – світильник. Парафії Старих Бродів, с. Лешнів та з Олеського деканату теж спомагали, так що тепер спільнота може повноцінно бути живою парафією.

Отець Тарас Дзьоба також працює головою єпархіальної комісії у справах екології та реалізовує задуми єпископа щодо збереження Богом сотвореного світу. Очільник бюро УГКЦ з питань екології – доктор Володимир Шеремета, особисто прибув на це свято і подякував о. Тарасу за те, що успішно працює над місією Церкви у збереженні Божого світу.

Після Літургію було звершено Чин освячення дзвіниці, відтак відбулося мировання та солодке почастування усіх гостей свята.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336