Пошук по сайту

Єпископи візантійського та латинського обрядів мали спільні зустрічі та реколекції

22 – 25 листопада у Львові-Боюховичах проведено спільні реколекції єпископів латинського та візантійського обрядів, на завершення яких оприлюднено Звернення з приводу дня пам’яті жертв голодомору.

Реколекції Єпископатів двох обрядів тривали у стінах Вищої Духовної Семінарії Львівської Митрополії РКЦ.

Проповідником цьогорічних конференцій був Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Клаудіо Ґуджеротті, який побудував реколекції на основі Старозавітньої Книги Йони. Апостольський Нунцій розповів, чому була обрана саме така тема: «Тому що це цікава тема, повна гумору і спонукає до роздумів, і дає зрозуміти, чому Господь не дає людям сідати, опускати руки і робити лише те, що їх самих цікавить. І у такий спосіб Він досягає людину до тих пір, поки вона не вирішує прийняти Божу волю, яка наповнює його радістю. Однією із таких деліктних тем є покликання проголошувати Добру Новину всім – також і нашим ворогам. Ми часом вередуємо, не хочемо, кажемо, що це не «наші», але Господь бере нас за вухо і каже: «Ти маєш проповідувати саме їм!», - і люди навертаються».

Єпископ Леон Дубравський, Ординарій Кам'янець-Подільський розповів: «Нунцій ділився своїм життєвим та священицьким досвідом, особливо вдячний йому за те, що постійно підкреслював те, що ми, єпископи двох обрядів - латинського та візантійського є однією Церквою, підкреслював важливість єдності Церкви в України».

Згідно повідомлення КМЦ та CREDO

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336