Пошук по сайту

Проведено Пасторальну раду з акцентом на пасторально-місійне служіння Церкви

20 грудня 2016 року в Єпархіальному управлінні проведено Пасторальну раду, під час якої розглянули актуальні питання служіння, зокрема створення пасторально-місійного центру в м. Слов’янську Донецької області.

СВІТЛИНИ

У вступному слові єпископ Михаїл Колтун наголосив: «Ми повинні відповідати на виклики часу та бути відкритими до людей. Капеланська служба, соціальне служіння – це видимий знак Церкви, яка відзивається на обставини та потреби, щоб могти зарадити тим усім труднощам, в яких перебувають люди. Ісус був нагий, Йому не знайшлося місця в заїзді і Він це передає нам, щоб ми нікого не занедбали».

Протосинкел о. Володимир Коткевич повідомив, що в рамках стратегії «Жива парафія», що 2017 рік є роком дияконії (служіння ближнім). Вводиться у єпархіальному управлінні нова посада – Синкела соціального служіння. Також протосинкел представив інтерактивну карту УГКЦ, яка розміщена на сайті УГКЦ і наголосив, що необхідно доповнити цю карту інформацією про парафії нашої єпархії (короткий опис храму, адреса і електронна пошта, розпорядок богослужінь).

Синкел о. Степан Макар представив мультимедійний звіт про створення пасторально-місійного центру у м. Слов’янськ під патронатом нашої єпархії. Розповів про відвідання Слов’янська представниками єпархіального управління та про потреби, на які треба відгукнутися.

Синкел о. Михайло Ткачів прозвітував про прощу до Дверей Божого Милосердя протягом Ювілейного Року, подякував священикам за гарну організацію паломників. Наголосив, що Святіший Отець продовжує місію отців-місіонерів.

о. Михайло Микита, голова катехитичної комісії, подякував за участь катехитів у Всеукраїнському з’їзді у Києві. Пригадав про з’їзд вівтарників у «Ровеснику» 23 - 24 грудня 2016 року. 11 лютого 2017 р. відбудеться фестиваль дитячих і молодіжних хорів та ансамблів. У березні відбудуться реколекції для катехитів.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336