Пошук по сайту

У Жовкві рукоположено нових дияконів

8 січня 2017 року, в храмі св. Йосафата м. Жовкви, єпископ Михаїл Колтун, під час урочистої Божественної Літургії, рукоположив у сан диякона Тараса Сала, докторанта Католицького університету м. Айхштетт (Німеччина) та Назара Василишина, ліцензіата Канонічного права.

СВІТЛИНИ

У підсумковому слові архипастир побажав: "Всім зичу тої Божественної благодаті від народженого Христа і ласки від Пресвятої Богородиці, яка породила для нас Спасителя. Сьогодні той час пережиття, бо ми можемо торкнутися вірою до Спасителя нашого. Ми в живий і діяльний спосіб можемо показатися Матері, найсвятішій Діві Марії, яка сповнила цей завітний акт і породила Христа Спасителя. Це є живе дійство, колись воно було історично, а зараз воно існує в моєму і кожному житті. Щаслива ця мить, що ми в історії спасіння заявляємося перед Спасителем нашим, перед Пресвятою Богородицею. Бажаю, щоби в той натхненний час ви могли сповнитися дії Божої благодаті. Щоби та благодать сьогодні сприйнялася нашим життям, щоб ми могли співати один одному цю коляду, щоб ми сприймали один одного в радості як Христа. Щоби Христос тішився нами, що ми з Ним, що ми Його приймаємо, що ми сприймаємо один одного як Його. Нехай Господь надихає нас на побожне християнське життя, щоб ми у ньому могли дію Божественною благодаті засвоювали, щоб ми були здоровими, щасливими, радісними і цією радістю ділитися в житті".

Настоятель парафії о. Михайло Ткачів зазначив, що "повнота свята є тоді, коли єпископ разом з священиками благословляє парафію та паству". Тож від імені всіх парафіян висловив владиці подяку за те, що через його слова, науку, служіння Богові і ближнім надає нам наснагу.

Отці-диякони також були вельми вдячні, що в цей Різдвяний час вони удостоїлися "народитися" до дияконського служіння та пообіцяли приносити "великі плоди". На завершення диякони заколядували усім присутнім біля шопки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336