Пошук по сайту

Правлячий архиєрей звернувся до синкелів монашества

14 березня у Крехівському монастирі, під час зустрічі єпархіальних синкелів монашества УГКЦ, єпископ Михаїл Колтун сказав повчальне слово.

СВІТЛИНИ

Архиєрей зазначив: "Монашество починається з пустині. Я мав нагоду побувати в пустині. Дивитися на неї, співставляти з словами: "На початку земля була пуста і безводна". Від того часу і до тепер, якою вона стає благодатною? Чи це багатство всього світу вчинила людина? Ні. Це Бог з цієї пустині вивів життя і поставив людину в цьому світі, щоб вона могла свідчити про Нього. Ми були той порох бездушний, а Він нас покликав до життя, щоб ми могли спілкуватися з ним, з ним ділитися та найбільше довірятися Йому далеко наперед. Покладатися на Нього. Ми бачимо велич чудес Божих у видимому світі, а також Господь відкриває нам світ своєї божественної Євангелії. Ми становимося об’єктом Божим, в якому Господь хоче заявити свою Євангелію".

Говорячи про 400-літній ювілей Василіянського чину, владика закликав "проаналізувати, коли Василіянський чин мав піднесення і що тому спричинялося. Також, що провокувало, коли Чин втрачав своє значення в Церкві. Маючи таку давню історію можемо простежити, що є в основі монашества і собі сказати, де є запорука для успіху індивідуального, спільноти та всієї Церкви". Далі владика наголосив: "Щоб ми на основі Великого ювілею не просто відзначили отців Василіян, а щоб вони могли зробити висновки з історії, щоби тягар життя, тягар Церкви та ближнього став моїм і кожного з нас".

Владика Михайло Бубній, голова Патріаршої комісії у справах монашества, підкреслив, що його відомство займається тим, щоби була тісна співпраця між єпархіальними та монашими структурами і як результат – це призначення і діяльність в єпархіях та екзархатах синкелів у справах монашества.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336