Пошук по сайту

Владика умив ноги священикам, відповідальним за катехизацію у деканатах

13 квітня, в храмі св. Йосафата м. Жовкви, єпископ Михаїл Колтун звершив Вечірню з Літургією св. Василія Великого та здійснив Чин умивання ніг священикам, які в деканатах відповідають за катехитичне служіння.

СВІТЛИНИ

Говорячи до священиків архиєрей зазначив: «Ми ще цілком не збагнули цієї ласки, що удостоїлися Чину умивання ніг, але життя наше, покликання наше, бачимо, яке воно є. Ми є в гроні учнів Христових, яких Господь покликав. Ісус Христос вибирає своїх учнів і посилає їх, щоб вони проповідували Євангелію. В наш час Церква, в особі єпископа, посилає вас до вірних, дає повноваження, щоб ви навчали Божий люд. Ми можливо не готові до цього і кажемо як апостол Петро: «Як Ти, Господи, мені грішному будеш таку ласку робити» і переходимо через те смирення, покаяння до Господа, який милує нас, прощає, прихиляється, пригортає до себе і очищує. Це відбувається у дуже вузькому колі. Ми і Христос, який умиває нам ноги, щоб ми стали учасниками його післаництва, щоб ми чистим ногами, впевнено йшли проповідуючи це слово Євангелії. «Що я вам чинив, то ви чиніть один одному». Тим рушником любові обтираймо гріхи, втому, труднощі… Щоб ми могли так ближньому робити. Це є наше покликання! Щоби ми так людей могли навчати, а передусім самі так робили».

В часі Євангелії діалог Ісуса з Петром прочитали єпископ та священик Олеського деканату Василь Харко. Після умивання ніг архиєрей окропив священиків і вірних свяченою водою.

На кінець слово мав о. Роман Сковрон, душпастир з Червонограда, який в імені єпархіальної Катехитичної комісії та всіх присутніх священнослужителів привітав владику Михаїла з Днем священства та побажав, щоб його «молитвами та архиєрейським служінням зміцнювалася духовність нашого народу».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336