Пошук по сайту

У Бродах військові взяли участь у виставленні Плащаниці

У Страсну П’ятницю у храмі Воздвиження Чесного Хреста м. Броди військовслужбовці Бродівського гарнізону, ветерани АТО, ветерани УПА, а також лицарі Колумба взяли участь в урочистому винесенні Плащаниці Господньої.

СВІТЛИНИ

Богослужіння очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, який у духовній науці сказав: "Ми, що несли Плащаницю, поклали її у гріб, щоби бути свідками не тільки поховання, але й воскресіння. "Блаженні ті, що не бачили, а повірили" і ми сьогодні маємо можливість збагнути це блаженство, яке Ісус Христос залишив нам. Цю святу віру, щоб ми через неї намагалися зблизитися з Христом, побачити, збагнути його невимовну жертву. Ми переживаємо покладення Ісуса Христа до гробу і ми небайдужі, що стали свідками тих дійств, тої драми Страсної П’ятниці, Суботи та Неділі. Це, що Ісус заповідає воно здійсниться і ця драматична картина смерті, покладання до гробу, а потім воскресіння переходить на нас, бо Ісус Христос закликає: "Ідіть за мною, щоб там де я, ви були". Господь ділиться з нами тим, що посідає. Нас Господь чинить учасниками своєї жертви, своїх страждань, але і нас хоче зробити учасниками своєї перемоги. Тому уповаймо на Господа в усіх наших змаганнях, щоби ми могли дістати тої воскреслої сили, якою Господь дає нам жити".

Звертаючись до військових єпископ-капелан зазначив: "Щиро дякую всім вам, дорогі воїни, які відкрили таку гарну сторінку християнську, церковну, військову... Що ви стаєте прикладом для багатьох, а можливо ще будуть завидувати вам, що ви стали учасниками такого рідкісного дійства, гідного для наслідування в теперішньому часі, коли капеланство стає необхідністю у вашому житті".

Після богослужіння військові, священнослужителі та віряни попрямували до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Там владика звернув увагу присутніх, що ми повинні шанувати сучасних героїв та наслідувати їхнє жертовне життя. Відтак архиєрей закликав вклонитися землі, в якій спочив Христос, наші герої, щоб любити її, берегти, бо на ній ми живемо.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336