Пошук по сайту

На Великдень архиєрей з священиками та вірянами молився у Катедральному храмі

У Світлий День Пасхи Господньої Архиєрейська Божественна Літургія звершувалася у Катедральному храмі в м. Сокалі, за участі єпарха Сокальсько-Жовківського кир Михаїла Колтуна, адміністратора храму о. Ярослава Кащука, отців-сотрудників, парафіян та гостей.

СВІТЛИНИ

Після Євангелії було зачитано Пасхальне послання, а наприкінці Літургії архиєрей сказав: "Господь очищує своєю силою смерті і воскресіння, та дає можливість кожному приймати участь у радості Воскреслого, у радості нашого з вами воскресіння і піднесення нас до Бога. Хай радіє кожний, хто очікував те воскресіння і хто не очікував. Радість воскресіння нехай кожного обійме, перейме, щоб сьогодні і повсякчас ми могли вірити і пам’ятати, що Господь явився до нас своєю любов’ю. Він оживляє, очищує і підносить нас до гідності дітей Божих. Це є радість непереминаюча, не тільки на час Пасхи, а на ціле наше життя. Ми сьогодні є живими свідками цієї великої події на небі, на землі і під землею. Вся Вселена, весь живий світ відчуває Воскреслого, бо земля здригнулася і гріб порожній, тож ми святкуємо Христове воскресіння". Відтак архиєрей продовжив: "Всіх вас вітаю! Засилаю вам свою радість від себе і від Бога воскреслого, який своєю радістю ділиться з тими, хто став свідками його воскресіння, які нам її передали і ми її сьогодні переймаємо. Ми цю радість засилаємо тим, які в смутку, загрожені, в усіх трудних місцях перебувають. Ми молимося цілим собором Катедрального храму за весь світ, за нашу Україну, за тих, які сьогодні в тих пережиттях за нашу долю, які відстоюють нашу священну землю, боронять її від напасті. Ми засилаємо воскресний піснеспів до Бога, що вселяє радість там де її не має, щоб Господь дав сили і витривалості, щоб вони могли ввійти до цієї радості і в цій радості черпати силу, яка долає смерть, страх, ворога, гріх, яка перемагає в житті".

Отець Ярослав Кащук подарував владиці від сокальчан Пасхальну писанку та висловив побажання, щоб "Україна воскресла". Отець звернувся до провідників держави різних рівнів, "щоб вони запросили Христа в свої серця, в свої кабінети" в Києві, у Львові та Сокалі.

На завершення урочистості пройшла святкова процесія довкола храму, а владика освятив Пасхальні кошики зі стравами та окропив присутніх.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336