Пошук по сайту

Річниця відходу у вічність п. Станіслави Колтун – мами Владики Михаїла

27 червня 2017 року минула перша річниця відходу у вічність пані Станіслави Колтун, мами Владики Михаїла.

У цей день, Преосвященний Владика Михаїл, у співслужінні численних єпархіальних священиків, відслужив заупокійну Архиєрейську Божественну Літургію у храмі архистратига Михаїла с. Полоничі, Буського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії.

Євангельське слово промовив о. Михайло Грицишин, єпархіальний економ. Проповідник пригадав присутнім велич і посвяту особи пані Станіслави, яка у надзвичайно складний час підпілля не лише непохитно була вірною Богу та Церкві, а й зуміла виховати у глибокій християнській вірі своїх синів – Владику Михаїла та о. Зиновія, які присвятили своє життя служінню Церкві і людям.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні зібралися тут, щоби в цьому родинному храмі Його Преосвященства вшанувати роковини переходу до вічного життя світлої пам’яті Станіслави. Ми в цю річницю принесли багато спогадів. Ви, Владико і Ви, отче Зиновію, принесли пам’ять свого дитинства, як мати любила і турбувалася про Вас. І ми також пам’ятаємо її гостинність, молитовність, радість, коли ми приходили до її дому. Ми часто спостерігали через вікно, як похилена постать, від вікна черпаючи світло, часто годинами молилася вервицю, читала молитвослови, розважання. Коли ми впорядковували її дім після смерті, о. Зиновій показав повну коробку старих молитвословів, пожовтілих від часу і стертих від пальців пані Станіслави, яка завжди їх гортала, таким чином готуючись до зустрічі зі своїм Господом, Паном свого земного і вічного життя» – зазначив о. Михайло.

Після закінчення Святої Літургії, єпископ освятив просфори, а відтак, священики та вірні на чолі з Владикою процесійною ходою вирушили на цвинтар, де спочиває пані Станіслава разом із своїм чоловіком Павлом. На місці спочинку матері і батька, Владика Михаїл освятив надгробний пам’ятник та відправив панахиду за їхній упокій.

Слова співчуття Владиці виразив також о. Ярослав Кащук, адміністратор катедрального собору святих верховних апостолів Петра і Павла м. Сокаля, ділячись особистими спогадами про світлої пам’яті Станіславу.

Ростислав Гадада, прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336