Пошук по сайту

Архиєрейська молитва та дияконські свячення у м. Жовква

У день Собору Пресвятої Богородиці Владика Михаїл Колтун відслужив Божественну літургію у храмі свящмч. Йосафата в м. Жовква. Архиєрею співслужили о. Михайло Ткачів, адміністратор парафії та о. Роман Небожук, керівник Бюро УГКЦ для зв’язків з органами державної влади. Під час Літургії Василь Ждан, випускник Тернопільської Духовної семінарії, був рукоположений у сан дияконства.

У своєму слові Владика Михаїл сказав: «Вірою наших молитов Бог народжується в нас. Важливо, щоб ми могли прийняти Бога до свого серця і виразити Йому вдячність, благодарення та славу, що прийшов до нас, щоб бути з нами. Не тільки в святковий день, але і в будні вітаймо Пресвяту Богородицю, бо вона стала Матір’ю Бога та нашою заступницей, покровителькою і Неустанною поміччю».

Наприкінці спільної молитви відбулося урочисте покладення мощей свящм. Йосафата, покровителя цього храму, у спеціально приготовлений мощівник. Згодом мощі свящмч. Йосафата будуть виставлені для почитання у храмі перед іконою святого з лівого боку перед вівтарем.

Архиєрей привітав усіх присутніх із Різдвяними святами, а о. Михайло Ткачів висловив радість, що в ці свята єпископ, парафіяни та гості зібралися на молитву у цьому храмі.

Різдвяні віншування склали представники Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України і вручили Владиці Михаїлу, Керівнику Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур, знак пошани і почесну грамоту.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336