Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння та дияконські свячення у м. Червонограді

Богоявлення Господнє урочисто відсвяткувала парафія храму свящмч. Йосафата у м. Червонограді. Літургію відслужив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун разом з о. Михайлом Низькогузом, настоятелем парафії. Під час Літургії, виходець з цієї парафії, Василь Палчинський прийняв дияконські свячення. Диякон Василь закінчив Тернопільську Духовну семінарію і здобув ступінь доктора морального богослов’я в Інсбрукському університеті (Австрія).

Владика Михаїл в євангельському повчанні наголосив, що: «Благодать Господня перевершує усе. Ми маємо приймати цю благодать, щоб могти перейти через випробування та труднощі… Усім бажаю, щоб Божа благодать ввійшла в наше життя, щоб Господній мир запанував між нами… Уподібнюймося до Христа Господа, до подвижників-провідників нашої Церкви, до святих нашого народу».

Велике водосвяття відбулося перед храмом, який є найбільшим у місті і до якого належать тисячі парафіян. Рясний дощ на початку Водосвяття не розсіяв вірних по домівках, а навпаки став своєрідним знаком того, що люд Божий є витривалий і вірний аж до кінця. По завершенні моління люди черпали «живої і благодатної» води і так немовби вперше раділи, бо свячена вода дала їм відчути благодать Господню у власному житті.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336