Пошук по сайту

«ПОДАРУЙ ДИТИНІ ЗІ СХОДУ СВЯТО»

Україна потерпає від російської агресії на східних рубежах. Загибель воїнів і мирного населення, зруйновані оселі, школи, дитячі садочки – на жаль, усе це стало для нас реальністю. 

Виконуючи постанови Синоду єпископів УГКЦ, 21 лютого цього року Сокальсько-Жовківська єпархія відкрила пасторально-соціальну місію в м. Слов’янську Донецької області.
Сокальсько-жовківський єпископ освятив у Слов’янську каплицю святого рівноапостольного Володимира. Необхідні сакральні речі для функціонування каплиці та богослужбовий одяг були придбані за кошти, зібрані в усіх деканатах єпархії. Згодом було освячено приміщення, де у співпраці з БФ «Карітас» здійснюються різні соціальні проекти, передусім для переселенців, потребуючих дітей, молоді тощо. Душпастирське служіння здійснює там о. Віктор Коханський.
Напередодні Дня святого Миколая владика Михаїл звернувся до священиків і вірних Сокальсько-Жовківської єпархії із закликом долучитися до благодійної акції «Подаруй дитині зі Сходу свято».
– Оскільки наша єпархія здійснює пасторально-місійне служіння у м. Слов’янську, то священики всіляко допомогають і підтримують там священика Віктора Коханського, його громаду і громаду міста, – говорить о. Ярослав Царик. – Парафіяни храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста з радістю серця долучилася до благодійної акції «Подаруй дитині зі Сходу свято». Напередодні Дня святого Миколая наша парафія отримала 19 листів від дітей зі Слов’янська. Віряни, християнські родини, члени спільнот св. Вінкентія, «Матері в молитві», «Лицарів Колумба», «Українська молодь – Христові» підтримали цю благородну місію. Я щиро всім вдячний, хто став помічником святого Миколая. Нехай Чудотворець подарує радість кожній дитині, а особливо тій, якій ми відправили дарунки.
У кожної людини є свої мрії. А про що ж мріють діти зі Слов’янська і про що просили святого Миколая? Побажання дітей прості і виконати їх під силу кожному з нас.
– Беручи лист, трішки побоювалася, що можливо там буде побажання про якусь дорогу річ, скажімо велосипед, чи смартфон, – говорить керівник ГО «Українська молодь – Христові» Олена Кущ. – Але відкривши послання зрозуміла, що діти просять звичайні речі – солодощі, мандарини, фломастери, олівці, канцелярське приладдя – все те, що ми купляємо своїм дітям щодня. Там, на сході, діти сьогодні не можуть собі цього дозволити. Ми готували ці дарунки з теплотою, щоб у день свята хлопчики і дівчатка, відкриваючи коробки повірили у чудо, що святий Миколай любить їх, не зважаючи на те, живуть вони на Сході чи на Заході України. Усі ми хочемо одного – злагоди, миру, добра.
Отож, 19 пакунків через мережу «Нова пошта» з парафії Воздвиження Чесного Животворящого Хреста були відправлені у, зважаючи на відстань, далекий, але сьогодні такий близький нам, Слов’янськ. Як наголосив о. Ярослав Царик, благословляючи дарунки, хай ця доброчинна дія подарує дітям радість і підтримає їхню віру у добро.
На фото: перед відправкою пакунків у м. Слов’янськ; листи дітей зі сходу.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336