Пошук по сайту

«Господь кличе нас до свободи через покаяння» – сказав Владика Михаїл звертаючись до священиків

28 березня 2018 р. Б. в управлінні Сокальсько-Жовківської єпархії відбулася пасторальна рада.

На початку зустрічі архидиякон Ігор Лемик прочитав св. Євангелія, а відтак Архиєрей благословив присутніх та виголосив духовне слово, закликаючи священиків перебувати в молитовних зв’язках з Господом, щоби потім мати чим ділитися з людьми, а саме «тою радістю і свободою, якою нас наділяє Господь».

«Господь кличе нас до свободи через покаяння, через прощення, і ми покликані до цієї свободи, щоби від Бога отримати прощення усякого зла, що ми натворили. Бог хоче нас звільнити від цього зла, очистити, зробити нас вільними, хоче вчинити нас по своєму уподобанню, по своїй волі, по своєму образу. Хоче, щоб ми відзискали цю подібність Божу і були вільними вибирати добро, вільними вибирати любов. Оце є свобода – щоб ми, через прощення звільнилися від обози всякого зла, щоб творили добро. І я вам всім бажаю збагнути цю свободу, цю волю Божу, якою Господь закликає нас: «прийдіть до мене» (Мт. 11, 29).

СВІТЛИНИ

Хай Бог благословить Вам браття у священстві, в служінні, щоб ми мали чим ділитися з людьми. Щоб прощаючи один одному, ми могли ділитися радістю тієї свободи, якою нас наділяє Господь». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла).

Під час проведення пасторальної ради було обговорено ряд питань та прийнято рішення: щодо розвитку діяльності пасторально-місійного центру у Слов’янську; щодо потреб капеланського служіння; щодо проведення екологічної пасхальної ініціативи та інше.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336