Пошук по сайту

Архиєрей очолив Єрусалимську Утреню у Крехівському монастирі

6 квітня 2018 р. Б., у Страсну П’ятницю, Кир Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, у співслужінні священиків та монашої спільноти Крехівського монастиря, ЧСВВ, очолив богослужіння Єрусалимської Утрені. Особливої молитовної атмосфери додавав спів монашого хору.

У своєму слові Архиєрей сказав: «Ради нашого життя, ради нашого спасіння, Ісус Христос положився у гробі і зійшов до аду, у глибини підземні і розбив кайдани вічні. Він входить в цю темінь, де і нас чекало зотління, та визволяє звідтіль душі праведників. Аж до глибин аду входить Христос, руйнує його силу та відчиняє брами Небесного Царства.

СВІТЛИНИ

І ми, сьогодні, роздумуючи про ці славні події, оновлюємо нашу віру в Христа, Який смерть прийняв ради нашого спасіння, щоби всім померлим і живим запевнити свою благодать. Якщо Христос ввійшов в цей ад, щоб дарувати життя, то наскільки ж ми повинні Йому довіритися та бути вдячними. А це не тільки прийти в неділю чи свята до церкви, але постійне життя Словом Його Євангелії та віра в Його слова і силу: «…усе, що попросите, те станеться вам». (Зі слова Преосвященного Владики Михаїла)

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336