Пошук по сайту

Молодь єпархії на одноденному паломництві довіри TAIZE

У Львові з 27 квітня до 1 травня тривала перша в Україні регіональна зустріч Тезе, яка об’єднала декілька тисяч молодих паломників з усієї Європи. Господь сказав: «Де двоє, чи троє зберуться в ім’я моє там я серед них». На Тезе нас було не двоє і не троє, а більше ніж три тисячі. І дуже приємно, що у світі є небайдужі до віри люди навіть якщо вони різних конфесій.

 Приїзд до Тезе – це запрошення до пошуку єднання з Богом через cпільні молитви, пісні, тишу, особисті роздуми та обмін думками.

Перебування у Тезе може допомогти відступити один крок назад від буденного життя, зустріти різноманітних людей та замислитися над своїми зобов’язаннями перед Церквою та суспільством.

СВІТЛИНИ

За сприяння комісії в справах молоді при Сокальсько-Жовківській єпархії, для тих хто не зміг взяти участь у всіх молитовних днях, було організовано автобус на одноденну зустріч. На пропозицію відгукнулась молодь м.Сокаля, смт.Жвирки, с.Забужжя, с.Опільсько, с.Хоробрів (Сокальський д-т), с.Добрячин (Червоноградський д-т.), с.Лучиці (Тартаківський д-т)

Усе починалося на велотреку (СКА), були загальні молитовні зустрічі, які читалися різними мовами, щоб кожний з закордонних паломників міг зрозуміти. Для кожного учасника були карти та путівники на яких були позначені різні локації у яких проводилися семінари та цікаві і повчальні зустрічі.

Ця одноденна поїздка була дуже насиченою і духовно збагатила кожного. Бог у цей час по особливому проявляв до нас свою любов даруючи хорошу погоду і ласку у нашому паломництві

Також Бог  навчив нас своєю любов’ю любити і поважати усіх людей, навіть якщо їх менталітет абсолютно відрізняється від такого звичайного українського.

Ось декілька відгуків від учасників паломництва довіри Тезе:

Я не знаходжу достатньо слів, щоб описати свої емоції. Ця зустріч Тезе була першою в моєму житті і я щаслива, що побувала тут! Для мене це стало можливістю поглянути на релігію під новим кутом, знайти нових друзів та вдосконалити англійську. Найбільше вразила спільна молитва - я відчувала духовне піднесення і спокій. Багато людей з різних куточків світу, з різною культурою і способом життя об'єднались і робили щось разом в мирі і злагоді. Кожна людина тут може знайти себе іншою. Це дуже надихає. Мрію побувати на зустрічах Тезе ще не один раз.

(Оксана, м.Сокаль)

30 квітня я мала можливість побувати на молитовній зустрічі Тезе у Львові і досих пір перебуваю під приємним враженням від цієї поїздки. Щиро кажучи, ніколи раніше не чула про спільноту Тезе, але коли отримала пропозицію від отця Йосипа на поїздку і з цікавості переглянула ролики в YouTube про Тезе, то самій  закортіло побувати в тій атмосфері. Приїхавши я зрозуміла, що зробила правильний вибір. Це був прекрасний день сповнений емоцій і нових вражень. Мені найбільше сподобалось маштабність цього заходу. Молодь зі всього світу об'єднується для спільної молитви, для спілкування і обміну життєвим досвідом, для пошуку відповідей на питання, які їх турбують. Молитва в Тезе проста і доступна, неважливо якого ти походження і на якій мові розмовляєш, вона захоплює і надихає. Також такі зустрічі це хороша можливість для саморозвитку і пізнання нового. Велика кількість семінарів ,які можна відвідати, але замало часу, бо приїхали ми всього на один день. Проте має надію ,що ще випаде можливість побувати на таких зустрічах, можливо навіть не тільки в Україні.

(Марія, с. Забужжя)

Поїздка виявилась дуже веселою та енергійною. Багато нових знайомств і вражень творили атмосферу у "ТЕЗЕ" і наповнювали всіх взаємною підтримкою і простотою. Я почуваюся щасливим після цього насичеоного дня, дня молитви і дня розваг, дня знайомств і відпочинку. Також приємно бачити , що Львів і надалі розвивається в культурному плані; хотів би ще раз побувати у цьому місті і в "Тезе".

(Назар, с.Лучиці)

Мені дуже сподобалась атмосфера цих запаленихних свічок, образів, величезного стенду і закритих вікон, на душі було спокійно. Також мені сподобався оркестр і хор, я зраділа коли дізналась, що можна долучитися до співу, бо я дуже люблю співати.

(Вікторія, с. Опільсько) 

«Насправді досить важко є описати всю ту радість, яку дарував нам Бог через Тезе. Лише уявіть собі 2000 молодих людей з різним менталітетом та віросповіданням, але об'єднані любов'ю до Ісуса. Особливо вразив час молитви, де всі так просто, з дитячою довірою славили Бога в піснях і молитві, слухали Його голос через біблійні читання і в тиші. Це були чи не найкращі хвилини, коли багатотисячний зал замовкає і лише при світлі свічок з усією ніжністю і трепетом слухає, що Господь зараз хоче сказати.»

(Сніжана, с. Добрячин)

 Статтю підготувала Владика Марта (учасниця поїздки)

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336