Пошук по сайту

Семінар «Формування демократичного середовища в сучасній школі» відбувся у Жовкві

З ініціативи Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та сприяння і підтримки комісії у справах освіти і виховання та катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, отців Василіян у м. Жовква, інформаційно-методичного центру освіти відділу освіти Жовківської РДА 25 квітня 2018 року у приміщенні конференц-зали Василіянського монастиря був проведений районний науково–методичний семінар «Формування демократичного середовища в сучасній школі» у рамках українсько-швейцарського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні–DOCCU».

Із вступним словом до понад 100 учасників семінару звернулася Галина Сохань, кандидат філологічних наук, доцент кафедри суспільствознавчої освіти Львівського ОІППО, яка є тренером у вищезгаданому проекті. Доповідь «Демократична модель сучасної школи», з якою виступила науковець, зацікавила учасників семінару щодо ролі в сучасній школі вчителя, учня, батьків.
Ігор Гусаков, викладач кафедри суспільствознавчої освіти Львівського ОІППО, представив тему «Методи демократії у навчанні учнів».
Принцип демократизму у викладанні предмета «Основи християнської етики» в школі розкрила Леся Яцків, учасник проекту, вчитель християнської етики Рава-Руської ЗОШ №2.

Тренінг «Покликані до любові та витривалості» із учасниками науково-методичного заходу провів о. Михайло Микита, голова комісії у справах освіти і виховання, голова катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, який одночасно був модератором районного семінару.
З темою «Читання Святого Письма – основа християнського духовного життя» виступив о. Лазар Громадський, ЧСВВ. У процесі викладу матеріалу доступно, в діалозі з учасниками семінару о. Лазар висвітлив тему: Святе Письмо як стабілізований засіб спілкування Бога з людством, звернувши увагу вчителів на необхідності використання Святого Письма для виховання особи-християнина.
Для учасників науково-практичного семінару Омеляном Боровцем була проведена цікава екскурсія до каплички церкви Різдва Христового.
Новими враженнями, думками наповнилися методичні скарбнички кожного учасника семінару.

Стефанія Сліпець
Методист відділу освіти
Жовківської РДА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336