Пошук по сайту

Дияконські свячення у Східній колегії в Німеччині

5 лютого 2011 року в каплиці Східної Колегії імені Святого Духа, з рук Преосвященнішого Кир Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського, отримав дияконські свячення наш семінарист Ярослав Садовий, студент Католицького Університету м. Айхштетт (Німеччина). В даний час диякон Ярослав пише ліцензіатську працю з літургіки на теологічному факультеті цього університету.

Під час урочистої Служби Божої у своїй проповіді, Преосвященніший Владика Михаїл наголосив вірним на особливості дияконського служіння, яка проявляється у вірності Церкві і своєму покликанню. Як приклад, Владика Михаїл, розповів про служіння Церкви у підпіллі. А також підбадьорив усіх присутніх з радістю і вірою в серці жити і служити в Церкві, особливо в теперішній час, коли Церква отримала свободу.

Разом з всією спільнотою Східної Колегії на Літургії були присутні представники Католицького Університету. Літургію разом з Владикою Михаїлом співслужили: засновник Східної Колегії, архимандрит о. д-р А.-А. Тіермаєр, ректрор монсіньйор о. Павло Шмідт, віце-ректрор о. д-р Олександр Петринко, професор Католицького Університету, о. д-р Йоганнес Гофман, о. Любомир Яворський, який супроводжував Владику, а також інші запрошені священики.

По завершені Служби Божої ректор о. Павло Шмідт подякував Преосвященнішому Владиці Михаїлу за урочисто відслужену Літургію з нагоди дияконських свячень, а також на прикладі мучениці Агати з Катанії, святої того дня, наголосив на покликанні диякона, який повинен постійно уподібнюватися до Христа в вірності Його наслідувати. Владика Михаїл підкреслив при цьому на важливості молитви, яка живить і підтримує нашу віру, головно в священичому житті і служінні Церкві.

Подав о. Роман Синицький

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336