Пошук по сайту

Приміційна Архиєрейська Божественна Літургія Кир Петра (Лози) у с. Колоденці

5 серпня владика Петро (Лоза) здійснив пастирський візит до парафії святого пророка Іллі, що в селі Колоденці Кам'янка-Бузького району, де вперше звершив Архиєрейську Божественну Літургію у рідному храмі.

Щирими словами вітали владику Петра, єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії адміністратор храму о. Василь Мирка та діти парафії.

СВІТЛИНИ

У своєму пастирському слові владика Петро наголосив: «Пророк Ілля ніколи не боявся, ніколи не відступав від правди. Він відверто казав цареві, що поступає не правильно, що він відійшов від Господа Бога. Пророк завжди залишався совістю для свого народу, совістю, яка завжди говорила правду. І ми зараз, в ХХІ столітті, бачимо та відчуваємо, як нам також бракує того голосу правди. Нам нині потрібно «Іллі», який би кожному з нас, а особливо провідникам нашого народу сказав, як потрібно сприймати Правду і жити в Правді, сприймати Ісуса і жити з Ним, Який є «Дорога, Правда і Життя». Також Кир Петро закликав вірних просити в пророка мужності, «щоб не відступати від Господа Бога, бути йому вірним в малих речах, за які Бог обіцяє нам щось велике – Царство Небесне, спасіння якого прагне кожен з нас».

Після завершення Святої Літургії та водосвяття, владика Петро уділив усім присутнім своїм односельчанам Архієрейське благословення з побажаннями доброго здоров’я, духовного зростання і Божої Ласки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336