Пошук по сайту

У Жовкві священикам розповіли, як протидіяти корупції

17-18 та 24 вересня в Чернівецькій єпархії, Тернополі, Луцькому екзархаті та Сокальсько-Жовківській єпархії відбулися формаційні тренінги для священиків та мирян в рамках реалізації пасторальної програми з протидії гріхові корупції, затвердженої Синодом єпископів Києво-Галицького Архиєпископства УГК.

17 вересня у Чернівцях, 18 вересня у Луцьку та 24 вересня у Жовкві відбулись формаційні тренінги для священиків, які провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. На зустрічі у Луцьку Владика Йосафат (Говера) наголосив, що для священиків важливо орієнтуватися в цій темі, щоб давати адекватні відповіді на ті проблемні ситуації з якими звертаються люди. Тому на тренінгах учасники детально розглядали різні прояви корупції, наприклад механізми хабарництва, вимагання, шахрайства, таємної змови, відмивання грошей, зловживання посадовим становищем, непотизм або кумівство та інші види корупційних дій, які мають місце в нашому суспільстві. Кожне із перелічених явищ учасники розглядали на конкретних прикладах, які трапляються в щоденному житті на побутовому рівні, з метою пошуку причин корупційної поведінки і одночасно задля пошуку рішень для протидії цьому злу. Особливу увагу під час тренінгу було приділено практичним моментам в душпастирській діяльності священиків, зокрема щодо сповідництва, проповідництва, катехизації та інших форм і способів душпастирського служіння.

СВІТЛИНИ

Цими ж днями, 17 вересня, подібна зустріч відбулась для мирян Парафії Всіх Святих Українського Народу УГКЦ в місті Тернопіль. Слухачі - представники найрізноманітніших інституцій, дізналися: якими методами боротися з корупцією та чи можна її подолати; що про цей гріх говорить Церква; як відрізнити корупцію від НЕкорупції та багато іншого.

Такі зустрічі проводитимуться і надалі в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ для духовенства та монашества, а також для мирян з метою заохотити їх до активної позиції не мовчати на гріх корупції і активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво- Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості. Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Facebook.

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ

Центр протидії корупції УГКЦ Тел.: +38 096 3467 532 Mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. www.facebook.com/anticor.ugcc 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336