Пошук по сайту

Святий мученику Партенію, моли Бога за нас!

30 вересня у Жовкві урочисто вшанували пам’ять святого мученика Партенія

Традиційно, в першу неділю по святі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього, у   Жовкві урочисто вшановують пам’ять святого мученика Партенія. Починаючи з 1784 року мощі цього святого зберігаються в храмі Пресвятого Серця Христового, який належить оо. василіянам. Це свято є особливим для всіх мешканців міста, оскільки спогадування пам’яті святого Партенія збігається із святкуванням  Дня міста. Святкові богослужіння, з нагоди даних урочистостей збирають велику кількість вірних різних конфесій.

СВІТЛИНИ

Цьогоріч, Архиєрейську Божественну  Літургію очолив Преосвященніший владика Михаїл (Колтун),  правлячий єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії, у присутності численного духовенства, монашества, представників влади та вірних. У своєму слові Кир Михаїл наголосив на питанні віри, яка єднає: «Ми всі зібралися тут, щоб разом відсвяткувати нашу віру – віру в наше життя, віру в теперішнє, віру в майбутнє, але черпаємо ми  цю віру з минулого». На думку архиєрея, віра є тією силою, яка єднає нас в одне ціле, в одну спільноту, покликану жити і діяти згідно любові. Святий мученик Партеній є свідченням віри минулого, яка впродовж віків єднає нас в одну спільноту у Христі. У часі Архиєрейської Літургії владика Михаїл також уділив ієрейські свячення о. Мирославу Кащуку, що стало яскравим свідченням того, як правдива віра покликана завжди приносити нові плоди священичого служіння.

Наприкінці Літургії, п. Олег Синютка, голова Львівської облдержадміністрації, подякував владиці Михаїлу за слова духовної поживи, а також привітав усіх мешканців Жовкви з Днем міста: «Мабуть, жоден храм України не має такого розмаїття вишивки на стінах. Немає стільки української історії і наших славетних перемог. Я хочу щиро привітати всю громаду Жовківщини зі святом. Ви є твердинею нашої віри, українських цінностей».

Роман Палюх

Фото: Іпатій Василишин osbm.in.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336