Пошук по сайту

Владика Михаїл благословив на навчання майбутніх катехитів

В суботу, 6 жовтня, у прокатедральному храмі свщмч. Йосафата, молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Кир Михаїл (Колтун) єпископ Сокальсько-Жовківський, розпочалося трирічне заочне навчання для катехитів і вчителів християнської етики Сокальсько-Жовківської єпархії, за програмою УКУ. 

Приймальна комісія у складі п. Назара Дуди, о. Ярослава Валюха та о. Михайла Микити провела співбесіду, згідно якої 34 особи зараховані на навчання.

У своєму слові правлячий архиєрей побажав студентам любові та натхнення до життя, заохотивши, робити все на славу Божу і довіряти Богові на взір Пресвятої Богородиці, сповняючи Його волю. 

Особливий акцент владика звернув на любов, Божу любов до нас, людей, а також на важливість взаємної любові між собою, як того бажав сам Ісус: "щоб ви любили один одного, як я вас полюбив" (Ів. 12, 15)

АУДІО-ЗАПИС проповіді можна прослухати тут

"Любов ми чарпаємо від Бога. Він нас першим полюбив і каже, щоб ми один одного любили так само, Божою Любов'ю, оце є міра нашого життя. А як ми собі міряємо життя, чим ми міряємо? Силою? Грошима? Можливостями? Ні! Життя міряється нашою любов'ю, як ми себе любимо, як ми ближнього любимо, і тоді нам відкривається щедрість Божого благословення..." (Зі слова владики Михаїла)

Після молебню були вручені залікові книжки та студентські квитки. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336