Пошук по сайту

Форум "АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ – УЧИТЕЛЬ, ПАСТИР, ПРОВІДНИК" відбувся в Радехові

31-10-2018 р. Б., в Радехові, відбувався перший єпархіальний форум катехитичних шкіл та Марійських Дружин Сокальсько-Жовківської єпархії "Андрей Шептицький - учитель, пастир, провідник". Форум був приурочений святкуванню 25-ліття діяльності Радехівської районної школи мистецтв імені митрополита Андрея Шептицького та 100-річчю деревяної церкви св. Миколая у Радехові.

Після реєстрації учасників, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії владика Петро (Лоза), розпочалася програма форуму. В часі Божественної Літургії учасники форуму мали можливість приступити до Святої Тайни Покаяння. Співав хор Марійської Дружини церкви св. Миколая м. Радехова та хор «Просвіта» Радехівської районної школи мистецтв ім. митрополита Андрея Шептицького. 

У своїй проповіді владика Петро наголосив на особі митрополита Андрея Шептицького, а також на важливості сотворення людини на образ і подобу Божу.

«Андрей Шептицький своїм життям свідчив про Господа Бога. Знаємо скільки він в своєму житті зробив для того, щоби розвивалася наша земля, щоб розвивався наш народ, знаємо скільки він вкладав також в мистецтво і скільки після себе залишив…

Ми, в своєму житті, які створені на образ і подобу Божу, покликані до того, щоби щось творити... Щоби той світ, в якому живемо, прикрашати тими талантами, які нам Бог дає.

Для того, щоб уподібнюватися до Бога, ми маємо творити добрі діла.

- Чи Бог може зробити щось погане?

- Ні! (відповіли діти)

Отже, якщо ми чуємо, що Бог не сотворює нічого поганого і ми є Його образом, ми є Його дітьми, то ми також покликані до того, щоби в цьому світі творити те, що є добре, прекрасне, що є гарне.

Бог дає нам різні таланти... Тими дарами, якими нас Бог наділив, ми є покликані ділитися з іншими, тому що ми один одному потрібні, ми є спільнота, ми є Церква.... ми бачимо, які добрі якості Бог вкладає в людину, Він ділиться тим, що має».

Сьогодні, коли святкуємо 25 років школи мистецтв митрополита Андрея Шептицького, тут, в Радехові, маємо нагоду подякувати Богові за цього великого чоловіка для нашої землі, для цілої Католицької Церкви, не тільки в Україні, але й в цілому світі… Проповідь можете переглянути тут.

Відео-запис проповіді

СВІТЛИНИ

По завершенні Божественної Літургії та спільного фото перед храмом, учасники Форуму урочистою ходою попрямували до приміщення школи мистецтв, на фасаді якої встановлена меморіальна дошка пам’яті митрополита Андрея Шептицького. Владика Петро прочитав молитву за прославу Праведного Митрополита Андрея, а також молитву за Український народ.

В приміщенні школи учасники форуму переглянули виставку робіт образотворчого та ужиткового мистецтва, а також цікаву лекцію-повідомлення на тему: «Андрей Шептицький – меценат». Опісля, культурно-розважальна програма продовжувалась в актовому залі.

На завершення було організовано обід для всіх учасників.

У форумі взяли участь катехити, учні катехитичних шкіл при парафіях Сокальсько-Жовківської єпархії, члени Марійських Дружин, вихованці, учні і слухачі позашкільних навчальних закладів.

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336