Пошук по сайту

Храмовий празник в Печихвостах

8 листопада 2018 р. Б., у день святого і славного великомученика Димитрія Мироточця, парафіянин УГКЦ в с. Печихвости святкували храмовий празник. З цієї нагоди, на запрошення настоятеля парафії о. Тараса Дітчука, Божественну Літургію, у співслужінні запрошених священиків, очолив преосвященний владика Петро (Лоза), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

Завдяки священикам які уділяли Таїнство Покаяння - Сповіді, вірні мали нагоду примиритися з Богом. 

По завершенні Літургії відбулося водосвяття, процесійний обхід навколо храму та окроплення вірних свяченою водою. 

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді владика розповів про подвиги святого великомученика Димитрія та заоходив вірних до святого і праведного життя, "Бо Любов до Господа Бога і повага до нашого істинного Творця, це є те найцінніше, що є в нашому житті, бо людське життя не завершується з нашим земним життям. На нас чекає щось інше, що вухо не чуло і що око не бачило, що навіть на людський ум не може прийти, те чекає на тих, які люблять Господа Бога" (пор. 1 Кор. 2, 9). Каже Христос, що немає більшої любові, коли хтось життя віддає за своїх друзів, Він говорить: ви є мої друзі. Христос сам показав, наскільки ми є Йому важливі, що Він за нас віддав своє життя, Він нас зробив своїми друзями і ми в нашому житті покликані оцю дружбу з Христом плекати...

Бажаю кожному із нас, щоби ми були свідками Христовими в сьогоднішньому світі. Нехай нам в цьому допомагає великомученик Димитрій. Будьмо добрими і вірними християнами. Будьмо тими сміливими свідками, які не бояться нічого, а дивляться на те що є Боже і йдуть за Божим покликом в цьому світі. Амінь". 

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336