Пошук по сайту

Архиєреї та священики Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у похоронних богослужіннях за п. Йосифом Малишом

26 і 27 грудня Архиєреї Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл і Кир Петро разом із численним єпархіальним духовенством взяли учать у похоронних богослужіннях за спочилим у Бозі Йосифом Малишом, батьком о. Ярослава Малиша, секретаря Владики Михаїла Колтуна.

Блаженної пам’яті Йосиф Малиш відійшов у вічність 26 грудня на 84 році життя (9.12.1935 - 26.12.2018). У цей день Преосвященний Владика Петро, у співслужінні численного духовенства, відслужив парастас за спочилим. Преосвященний Владика у своєму слові наголосив, що у кожному становищі потрібно навчитись за все дякувати Богові, та висловив співчуття родині померлого, запевнивши у молитвах за його душу. 

СВІТЛИНИ

Наступного дня відбувся чин похорону, який очолив Правлячий Архиєрей Кир Михаїл. У зверненні до скорботної родини і всіх присутніх, владика зазначив, що похороном не закінчується історія людини, що смерть – це не кінець. Наш Спаситель своїм воплоченням, смертю і воскресінням запевнив нам вічне життя. Тому, смерть – це лише перехід від життя до нового життя з Господом. 

У храмі св. Архистратига Михаїла с. Острів до присутніх звернувся син новопереставленого Йосифа о. Ярослав. Він сказав, що навіть у скорботні хвилини ми повинні бути вдячними Богові і ближнім, тому його слова були словами вдячності. Вдячності насамперед Богові за доброго батька, який попри нелегке життя завжди дбав і опікувався дружиною і чотирма синами; вдячності батькові за його опіку і добрий християнський приклад. О. Ярослав подякував також Преосвященним Владикам Кир Михаїлу і Кир Петру, а також співбратам у священстві за те, що проявили солідарність і прийшли молитовно супроводити спочилого в останню дорогу. Слова вдячності були скеровані також до родини і сусідів, які завжди опікувалися блаженної пам’яті Йосифом. І наостанок о. Ярослав подякував усім присутнім, зокрема своїм парафіянам із с. Замочок, Жовківського деканату, за те, що прийшли разом помолитися і розділити цю скорботну мить.

Молимо Милосердного Господа, щоб він щедро нагородив новопереставленого Йосифа за його труди і оселив його на лоні Авраама, Ісаака і Якова у Царстві Небесному. Вічна йому пам’ять!

Ростислав Гадада

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336