Пошук по сайту

РІЗДВЯНИЙ АНГЛОМОВНИЙ ДИТЯЧИЙ ТАБІР проведено у парафії Чесного Хреста м. Броди

10 січня 2019 р. ШАХА (Школа англомовних християнських аніматорів) від організації Товариство Святої Софії в Америці (Далі – ТСС А) запрезентувало себе у парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Броди як аніматорів, які будуть проводити різні дитячі християнські англомовні  табори та майстер-класи у Бродах. Та 11 січня 2019 року було проведено перший Різдвяний англомовний табір для дітей віком від 8 до 12 років. Тими двома подіями було створенно  осередок  ШАХА у м. Броди, за ініціативою голови комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослава Царика.

В перший день, у Бродівській гімназії імені Івана Труша, де вчителем християнської етики є о. Ярослав Царик  зібрались молоді вчителі англійської мови, де аніматори  ШАХА  розказали історію ТСС А, її діяльність, напрацювання, здобутки та проекти, якими вона керує на даний час. Основним таким проектом є - Школа англомовних християнських аніматорів (ШАХА). Засновником ШАХА є п. Ірина Іванкович. Координатором осередку зі сторони товариства в Сокальсько-Жовківській єпархії є – Мар’яна Костів. Опісля презентації, адміністратору о. Ярославу  Царику аніматор  Маряна Костів подарувала книгу «Ісповідник між Сходом і Заходом» професора  Ярослава Пелікана від товариства Святої Софії, видану за підтримкою товариства.

На наступний день 11.01.2019 року розпочався Різдвяний англомовний табір із Святої Літургії в храмі Воздвиження Чесного Хреста, яку відслужив о. Назарій Федчишин з Підкамінецького деканату на англійській мові. Як наголошував о. Ярослав Царик: «вперше, за всю історію церкви в Бродах, відбулася урочиста Божественна Літургія англійською мовою».

СВІТЛИНИ

Опісля, аніматори ШАХА розповіли графік табору і всі дружньо пішли до Бродівської гімназії де і проводився цей табір. У проведені Різдвяного англомовного табору аніматорам допомагали члени молодіжної спільноти «Українська Молодь Христові» парафії Чесного Хреста, з якою ШАХА буде спільно працювати та проводити різні табори.

Табір був поділений на два заняття. До обіду, діти слухали історію про св. Миколая, дивилися мультфільм, читали разом про св. Миколая англійською мовою, робили крафти, розмальовували та співали. Закінчилася перша частина табору смачною перекускою. Після перекуски, нас всіх чекали банси.

Друга частина табору була присвячена Різдву Христовому. Діти також дивилися мультфільм про народження Ісуса Христа, розмальовували малюнки Різдва, співали пісні та вирізали ялиночки.

Всі діти отримали масу задоволень, а найосновніше – подарунки на пам’ять про табір, різні магнітики, закладки, наклейки. І все це – з англомовними написами.

«Чекаємо з нетерпінням на наступний табір» - слова, які діти сказали на прощання.

Тому, найперше дякуємо Богові який зібрав нас, провадив нас протягом дня. Засновник і покровитель Патріарх Йосип Сліпий, так писав у своєму заповіті: «Наука – це один з наріжних каменів – стовпів відродження і сили народу, а богословська наука – це євангельський заповіт Христа – «ідіть і навчайте всі народи…» (Мт. 28,19).

Дякуємо всім, хто долучився до організації цього Різдвяного англомовного дитячого табору. Дякуємо особливо батькам, що довірили своїх дітей ШАХА і бажають вкладати важливі знання у майбутній розвиток дитини. Дякуємо о. Ярославу Царику за активну організацію цього табору, парафії Воздвиження Чесного Хреста м. Броди та благодійній організації «Карітас – Броди» у підтримці матеріальних частин табору, які були дуже важливими у проведенні. А також членам спільноти «Лицарів Колумба» ради Святого Хреста, Василю Хорошому та Петру Бутинському та парафіянину Йосипу Матлаю, які долучились своїми пожертвами. Дякуємо молодіжній спільноті УМХ м. Броди та їх аніматорам Альоні Хміляр, Ірині Головецькій за співорганізацію, всім аніматорам, які приймали участь, а саме: аніматорам осередку ШАХА в Сокальсько-Жовківській єпархії Мар’яні Костів, Юлії Фолис, Софії Кудрич та Павлу Тиміву студенту Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії.

Особлива подяка директору Бродівської гімназії ім. Івана Труша п. Руслану Шишці та вчителям Паньків Галині, Демидчук Оксані та Стеблій Оксані за теплий прийом та допомогу у проведенні такого гарного Різдвяного дійства для дітей.

Мар'яна Костів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336