Пошук по сайту

Кир Михаїл очолив Йорданські богослужіння у храмі влкмч. Юрія в Рава-Руській

19-01-2018 р. Б. владика Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію у храмі влкмч. Юрія в м. Рава-Руська, після чого здійснив чин Йорданського Водосвяття. 

У своїй проповіді архиєрей Владика закликав цінувати Богом дану нам свободу і вибирати в ній тільки добро, яким є "яким є Любов до Бога, любов до ближнього, до своєї Батьківщини".

"Господь нас ріднить через хрещення у воді, так, як колись, те зріднення ставалося через обрізання для вибраного народу, коли Господь хотів показувати свої великі благодіяння над тим вибраним народом, возлюбленим народом, який прогрішувався, який відступав від Бога.

В Біблії, у книзі Буття, де йдеться про сотворення світу, читаємо, що Господь утвердив землю на водах, і в тих водах Він знову оновлює лице землі, Він нас з хоче оновити, очистити, приблизити до своєї слави...

СВІТЛИНИ

Коли сьогодні будемо звершувати чин освячення води, то оспівуватимемо велич Божих чудес, будемо промовляти ті величні слова: "Тебе оспівує сонце, Тебе славить місяць, Тебе оточують зорі, Тебе слухає світло, перед Тобою тремтять безодні, для Тебе б'ють джерела. Ти землю утвердив на водах...". Це велич цієї Євангелії, яку Господь подає для нас, щоби багато більше чудес ми могли бачити і пережити через те наше зріднення, через наше хрещення у Христа..." в цей великий день, в якому немає слова, щоб оспівувати чудеса Твої Господи, які Ти приготовив для нас.

Це велике чудо, що Господь прийшов і прийняв вигляд людини. Бог, що все сотворив і всім управляє сходить на землю у вигляді раба, у вигляді покірної людини, і нас закликає до цієї покори, щоб ми смирилися і покаялися перед Богом (Мт. 4, 17) і щоб ми могли творити Його волю, прийняти цю благовість на себе. Ми сьогодні будемо вбирати воду разом з тим великим благословенням, яке Господь подав на ці води, щоби їх освятити, щоби нас освятити, щоби нас уздоровити, щоби ми могли направити, започаткувати наше спілкування з Богом...

Сьогодні дякуватимемо Богу за те, що ми удостоїлися частки - того великого Божого благословення, яке уздоровлює нас, очищує, збагачує, дає силу, силу жити, любити, почувати себе з Богом і мати з Ним частку. 

Цінуймо цю велику можливість свободи, до якої ми всі покликані, щоби в цьому величному світі могти вибрати той найцінніший дар - добро для себе, добро для ближнього свого, це добро, яке Господь нам так щедро роздає, щоб ми могли бути доброчинцями, бо Бог в житті дав нам можливість вибирати добро, яким є Любов до Бога, любов до ближнього, до своєї Батьківщини..." (Зі слова преосвященного владики Михаїла).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336