Пошук по сайту

Великопосні реколекції з Владикою у Глинську

З 22.03. по 24.03. у селі Глинськ з ініціативи отця пароха Романа Семенюка відбулись духовні приготування до світлого свята Воскресіння Христового. Або ж, як звично казати відбулись реколекції. Реколекції в католицизмі це кількаденний період посвячений духовній віднові. Через молитву, конференції і сповідь (Вікіпедія).

      Реколекції на парафії вже стали доброю традицією, вони допомагають кращому розумінню Божого слова, щоби воно було життям, а не буквою. Допомагають переосмисленню і впорядкуванню духовного життя.

     В цьому році вони були особливі і надзвичайні, завдяки реколектанту Владиці Петру Лозі. Кожного дня вірні храму брали участь у Божественій Літургії, яку служив Преосвященний Владика. Приступали до Святих тайн Сповіді та Євхаристії. А також черпали з духовних наук, які голосив Владика Петро. Відправа Хресної дороги ГНІХ, яку провадили брати семінаристи ІФДС, допомогла усім присутнім осмислити та пережити великі страждання Христа, які Він пережив, заради нашого спасіння. По завершенню Хресної дороги, вірні з рук Владики отримали благословення мощами святого священномученика Йосафата, а з рук отця пароха Романа, мирування єлеєм освяченим на мощах священномученика Йосафата. Надзвичайно цікавою і змістовною була зустріч Владики з молоддю. Під час якої Владика Петро заохотив молодь до творення молодіжних парафіяльних спільнот, а також вказав на важливість участі кожної молодої людини у житті Церкви. В одному з реколекційних днів по завершенні науки Владика організував «вечір запитань і відповідей». Це був час особливо душевної і теплої бесіди в часі якої вірні мали можливість близько поспілкуватись з Преосвященним Владикою, отримати духовні поради, та відповіді на запитання.

СВІТЛИНИ

       Реколекції - це час духовної віднови. І як зазначив Владика, їх завданням і ціллю є допомогти людині піднятись на гору. Щоб на її вершині зустрітись з Богом. Зі сторінок Святого Письма дізнаємось, що важливі зустрічі і союзи Бога з людиною відбувались на горі. У Старому Завіті це союзи і зустрічі з патріархами, пророками. Зустріч Бога і Ноя на горі Арарат, Мойсея - Синай, Іллі – Хорив, Авраама також на вершині. У Новому Завіті важливі та центральні події також відбувались на горі.

     Владика наголосив і навів такі аналогії, що йдучи на гору, підкорюючи вершину, людина не бере нічого зайвого, все не потрібне залишає у підніжжі гір. Щоб легше було досягти вершини, щоб ніщо не обтяжувало. Так і в часі реколекцій, прямуючи до зустрічі з Богом, залишити всі турботи, все що нас обтяжує, гріх…І в цей благословенний час крокувати на зустріч з Богом, Люблячим та Милосердним Батьком, який завжди з розкритими обіймами чекає на своїх дітей. Тому потрібно наблизитись до Господа, подивитись на світ скрізь призму Божих очей. Тоді стане зрозумілим, що Бог завжди в очікуванні нас, а ми повинні зробити крок Йому назустріч. Також Владика в часі наук заохотив вірних брати приклад з Пречистої Діви Марії. Марія, мати Ісуса досконала вчителька покори. Вчімося від неї терпеливості і покори. Цих чеснот так не вистачає у нашому щоденному житті. Вартість нашого життя залежить від нашої покори. Марія найкращий приклад для наслідування у людському житті. Люди які люблять Пречисту Діву Марію і щоденно віддаються під її опіку, будуть захищенні від багатьох небезпек, полегшать своє життя і скоротять шлях до неба…

Преосвященний Владико!

Сьогодні ми вдячні Всемогутньому Богу, за святий час в нашій парафії, час реколекцій.

Від імені парафіяльної спільноти вклоняємось перед мудрістю, яку Господь вклав у ваше серце.

Щиро дякуємо Вам за науку, за проголошення Божого Слова, за те, що знайшли час і можливість для спілкування з нами, за батьківську опіку та ревне служіння на Славу Божу і добро нашої Церкви та України.

Нехай Всемилостивий Господь щедро благословляє Вас Своїми ласками, а Пречиста Діва Марія завжди опікується Вами у щоденному житті!

Інформацію подала Ірина Мурдза

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336