Пошук по сайту

Владика вмив ноги військовим та батькам полеглих воїнів

25 квітня 2019 р. Б. у четвер страсного тиждня, Кир Михаїл у співслужінні владики Петра та священиків очолив Вечірню з Літургією Василія Великого в катедральному соборі св. Первоверховних апостолів Петра і Павла, в Сокалі, а також здійснив чин умивання ніг військовослужбовцям та батькам загиблих воїнів.

У проповіді архиєрей зосередив свою увагу на служінні один одному, взаємовідповідальності, правдивому покаянні та довір'ї до Господа, на взір Пресвятої Богородиці.

Владика Петро, у своєму слові, яке промовив по звершенні чину омивання ніг, звернув увагу на священиче служіння і пригадав що сьогоднішній день є святом встановлення Таїнств Пресвятої Євхаристії та Священства. Владика заохотив в цей день до особливої молитви за єпископів та священиків, а також до того, щоб завжди старатися тримати своє серце чистим, і могти таким чином завжди єднатися з Ісусом Христом у Святому Причасті. 

СВІТЛИНИ

ВІДЕО-ПРОПОВІДЬ

"Коли ми каємося, коли ми поправляємо себе, коли ми наставляємо себе на добру дорогу - християнську, то Божа благодать діє на наше очищення, на наше уздоровлення і на успіх всіх наших намірів і зусиль. Господь нас уосіблює до добра, до любові...

Ми сьогодні привертаємо свою увагу тим, які пережили події пов'язані з ризиком та втратою. Ми даємо їм знак нашої пошани та любові, в імені Ісуса Христа вчиняємо цей обряд умивання ніг, щоби збагачені любов'ю, ми почували себе в цьому світі захищеними і в Божому Благословенні.

Умивання ніг - це є приклад, що ми повинні один одному робити добро, і коли ми робимо добро з любові, то ми очищуємося. Коли ми це з вірою робимо, коли допомагаємо, коли молимося, коли співчуваємо, коли стараємося заради ближнього - то ми примножуємо те добро, тоді Боже благословення очищує нас і збагачує наше життя. 

Захист Батьківщини є чи не найважливішим державним завданням, і ми всі маємо його виконувати... І коли ми організуємося, коли кожен стане відповідальним за життя Того, Хто посвячує себе і жертвує собою, тоді ми допоможемо собі і врятуємо державу. 

Пресвята Богородиця, яка довірилася Богові, незважаючи на те, що Її Сина розіп'яли, хай сьогодні "світить" нам своєю ласкою і заохочує нас до того довір'я, щоб ми любили один одного і всі разом могли довіритися Богові.

Хай Господь збереже нас, кожного зокрема. Хай збереже нашу Україну і заявиться своїм благословенням на нашу долю". (Зі слова Кир Михаїла)

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336