Пошук по сайту

Архиєреї очолили виставлення Плащаниці в Кам'янці-Бузькій

Вечірню з виносом Плащаниці цьогоріч владика Михаїл очолив у храмі Преображення ГНІХ у Кам'янці-Бузькій, у співслужінні владики Петра, диякона та священиків.

У своїму слові Кир Михаїл наголосив на важливості правдивого, а не вдаваного покаяння, тому що від цього залежить наше вічне життя, а також добро наших ближніх.

"Нам Господь дає можливітсь покаятися, навернутися і жити, Господь дарує нам життя і робить це з любові до нас. 

СВІТЛИНИ

Ми сьогодні роздумуємо про те, що ми засудили Бога невинно, роздумуємо про те, що Господь прощає нам, але тільки через наше покаяння, через усвідомлення нашої провини, і тому недостатньо бити себе в груди, але не каятися. Мало молитися, постити, накладати покути, але не поправитися в своїй поведінці... 

Бог через свідоме і добровільне покаяння прощає нам наші провини, якими ми самі себе обтяжуємо, якщо ми  насправді каємося, а не замасковуємо їх. 

Коли Ісус Христос в гробі, усвідоммо свої провини і покаймось, щоби гріх умер в нас, щоб ми цілковито відреклися від нього і більше не його допускалися, тому, що гріх несе смерть, незалежно від того, чи він малий чи великий, чи один, чи їх багато. Гріх родить терпіння, смерть, а наше завдання - слідувати за Христом. 

"Ви сьогодні бачили таку сцену, я під Плащаницею. Що це означає? Разом з Христом мені приходиться вмирати, разом з Христом мені приходиться нести терпіння мого народу. Це є великий символ, який має велике значення".

Хай Бог дасть нам сили і відваги разом з Христом боротися за життя, перемагаючи гріх у своєму тілі, щоб ми удостоїлися великої радості славного Христового Воскресіння". Зі слова Владики Михаїла

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336