Пошук по сайту

Кир Михаїл вшанував Плащаницю у храмі св. Миколая в Кам‘янці-Бузькій

26 квітня 2019 р. Б. владика Михаїл разом із прислугою прибув до 350-літнього храму св. Миколая в Кам'янці-Бузькій аби вшанувати Плащаницю Господню.

Після процесійного обходу з Плащаницею довкола храму, архиєрей промовив пастирськке слово, яким заохотив вірних до усвідомлення, що кожен з нас є причетний до Хресної смерті нашого Господа - якого ми і сьогодні часто розпинаємо своїми гріхами. Владика підкреслив, що "гріх приводить до смерті, до гробу, але Господь переміг смерть. І ми сьогодні кладемо цю Плащаницю на спомин, з вірою, що Господь сьогодні наші гріхи умертвив, розіп'яв, переміг, віддаючи своє життя за нас з вами, щоб ми жили...

СВІТЛИНИ

Ми маємо наслідувати Ісуса Христа - вмирати для гріха і жити для Бога, а жити для Бога - це жити для ближнього, бо каже Господь: "що ви для ближнього зробили, це ви мені зробили" (пор. Мт. 25, 40)

Кожен з нас сьогодні має настільки бути відважним, щоби взяти відповідальність за себе і за світ - за людей, за ближніх, щоби бути готовим віддати своє життя. Перемогти своє лінивство, свою гординю, впертість, перемогти свою захланність, свій гнів. Може тільки того треба, щоб ми могли ось такою силою, такою жертвою, заявитися сьогодні перед Богом, щоб ми разом з Ним, у собі здолали гріх, перемогли смерть і здобули життя". (Зі слів владики Михаїла) 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336