Пошук по сайту

Священичі свячення та 130 храму у с. Станин

29 квітня 2019 р. Б. у другий день великодніх свят, парафія Воскресіння Христового у с. Станин, Радехівського р-ну, святкувала 130-річчя храму. Також цього дня, Кир Михаїлом (Колтуном) єпископом Сокальсько-Жовківським, який очолював Божественну Літургію, було поставлено у сан священика, диякона Любомира Костюка, який закінчив Івано-Франківську Духовну семінарію і в даний час є студентом другого курсу "Pontificia Universita San Tommaso d'Aquino" в Римі - де вивчає Соціальну доктрину Церкви.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді архиєрей заохотив вірних до поглибленого вивчення Катехизму УГКЦ "Христос - наша Пасха".

"Нам слід читати катехизм, де євангельські слова відкривають нам силу віри, що Господь, Який втілився в життя з нами, зріднився зі світом, який ми собі позволяли незлюбити, а натомість знаходили уподобання в грісі, в приємнощах, в розкошах, в гніві чи в якомусь іншому підході. Господь приходить, щоб цей гріх, цю обузу з нас зняти, щоби ми покаялися, навернулися і прийняли воскреслого і вічно-живого Бога, який після воскресіння залишився з нами. 

Нашим завданням є ділити радість між собою - це є свято. Без прощення, немає свята. Без жертви, яку Христос вчинив за нас, немає свята. Без Христового Воскресіння, людське життя було би зведене нанівець.

Хай радість Христового Воскресіння народиться в нас, щоб ми могли цю віру плекати, нею ділитися і нею збагачувати наше життя..." (Зі слова Кир Михаїла).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336