Пошук по сайту

Завершилася IV проща до «Фатімської» Богородиці в Руді-Сілецькій

11-13 травня 2019 р. Б., у храмі св. Юрія в Руді-Сілецькій, проходила проща до Пресвятої Богородиці об‘явленої у Фатімі.

Розпочалось все суботнього вечора молебнем до Пресвятої Богородиці, після чого правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Кир Михаїл (Колтун), у співслужінні священиків, очолив Божественну Літургію, в часі якої поставив у сан диякона Петра Лозу, випускника Іваном-Франківської духовної семінарії та Папського Східного Інституту в Римі, де він захистив ліцензіат з канонічного права.

СВІТЛИНИ 1-Й ДЕНЬ, ДИЯКОНСЬКІ СВЯЧЕННЯ

СВІТЛИНИ - ЗАВЕРШЕННЯ ПРОЩІ

У своїй проповіді владика Михаїл наголосив на важливості спільної молитви, бо коли "Церква молиться за кожного і кожний молиться за Церкву - то це монолітний голос молитви за життя, за мир, за навернення грішників, за кожного зокрема... Ми єднаємось у спільній молитві, щоби в нашому житті діяла Благодать Божа, тому маємо бути пильними, уважними та чуйними одні для одних... 

Я би так хотів, щоб ми клопоталися нашою вірою, присутністю Бога в нашому житті. 

Я завтра від'їжджаю з військовою делегацією у міжнародне паломництво до Люрду, щоби молитися за мир. Здавалобися, можна вдома помолитися, здавалобися, мир здобувається потужною зброєю, хитрістю, силою. Ні. Мир здобувається у серці, коли ми у серці є в мирі з усіми, тоді є мир. Ми  військові йдемо на зустріч один одному для того, щоби перед світом запевнити цей мир, якого світ не може дати і ніхто його не може запевнити, але той мир, який іде від Бога, той мир, який Пресвята Богородиця запевняє нам і це нас заохочує, щоби ми шукали мир, як каже псалмопівець, шукай миру і його тримайся (Пс. 33, 15). Цей мир ми сьогодні між собою творимо в підтримку тих людей, які потребують миру, тих військових, які своїм життям ризикують для того, щоб цей мир боронити, але й для військових потрібно цього миру в серці, бо не війною, а прощенням, любов'ю і своєю доброчинністю маємо служити для миру, у християнському розположенні серця, щоби чинити добро і любити цей народ, в імені якого ми служимо, Щоби цей народ міг молитися за тих військових, які справді наражені на різного роду труднощі.

Підтримка і взаєморозуміння має заіснувати, має стати живим, має воплотитися в наше життя, щоб ми любили один одного, так як заповідь говорить нам: "любіть один одного, ближнього свого любіть як самого себе". Коли ми любимо одні одних, то нам цінності відкриваються. Ми, дивлячись на світ, на людей та на один одного, пізнаємо Божу благодать...  

"Шукай миру і його тримайся, це те гасло, з яким Ми від'їжджаємо, і яке я й для вас залишаю, щоб ви шукали миру, його трималися і дарували один одному. Щоб Вам вистарчило сили та розуміння молитися за мир усього світу, за мир в Україні та за навернення грішників..." (Зі слова владики Михаїла).

Після Божественної Літургії тріо священиків «Новий час», духовним концертом розположували серця вірних до подальшої програми прощі. По завершенні концерту відбулась молитва хресної дороги, після якої розпочалися нічні чування у храмі.

Молитовну програму впродовж прощі хоровим співом супроводжували семінаристи ЛДС Святого Духа.

В неділю відбувся молебень до Пресвятої Богородиці, за мир в Україні та Божественна Літургія, яку очолив о. Володимир Коткевич.

В понеділок Архиєрейською Божественною Літургією, молебнем до Богородиці та водосвяттям у джерелі, завершилася вже  IV проща до Фатімської Богородиці в Руді-Сілецькій. Молитву цього дня очолив владика Петро, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії.

У своїй проповіді архиєрей зосередив увагу на Пресвятій Богородиці об'явленій у Фатімі 1917 р. Пресвята Богородиця просить найперше, "щоби ми всі ніколи не опускали молитви, щоби ми молилися, щоби дбали про молитву, щоб шукали часу для молитви, щоб ми не були байдужі. Пресвята Богородиця також просить, щоби ми з великою ревністю в своєму житті практикували покуту, а також, щоби ми були готовими приносити жертву. Тобто, були готові зі своєї сторони жертвувати себе, жертвувати своїм, заради Царства Божого. Найперше маємо робити це за навернення грішників... а особливо Росії.

Ніколи не думаймо, що ця наша молитва є неважлива. Вона є дуже важлива, бо це є те зерно, яке ми кидаємо в землю і надіємося, що Господь є Той, хто зрошує і дає плід...

Через ціле наше життя ми є покликані уподібнюватись до Господа Бога, тобто творити добро. Робити так, як поступає Бог..." (Зі слова владики Петра).

Владика пригадав що окрім загальниць, постними днями є кожна п'ятниця. 

 Настоятель відпустового місця о. Богдан Стефанишин подякував архиєреям, прочанам, парафіянам, хористам ЛДС Святого Духа та всім хто долучився до організіції прощі, побажавши їм особливої опіки Матері Божої Фатімської. 

Прес-служба єпархії 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336