Пошук по сайту

"До джерел". Владика Михаїл очолив Божественну Літургію на парафії з котрої почав своє священниче служіння

6-06-2019 р. Б. Кир Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію у храмі Вознесіння Христового у Львові (на вулиці Старознесенській).

У своїй проповіді архиєрей намагався запалити серця вірних до тісного особистого зв'язку з нашим Творцем - Господом Богом, через щиру молитву та оживлення нашої віри в час очікування на Зшестя Святого Духа. 

Подаємо кілька цитат з проповіді:

"Ми потрібні Богові і він з нами рахується. Він як колись об'являвся апостолам, так і нам сьогодні являється. Він з нами нерозривно поєднався. 

Ми маємо поєднувати наше життя із Тим Богом, який цей світ сотворив, щоб могти пізнавати цю премудрість Божу, яка нас оточує. 

СВІТЛИНИ

Бог нам запевняє хрещення з висоти, освячення Своїм Святим Духом, щоб Він цей світ оживив, щоби і нас його благодать перейняла, але ми маємо хотіти цього.

Христос заповів учням: "не розходіться і моліться". Це також запрошення і до нас, щоб нам відкрилося те, на що ми часто дивимося, але не бачимо, щоби ми могли дивитися на те, що Бог нам дав, і з вірою сподіватися того, що Він для нас ще приготовив.

Господь вознісся на небо і не полишає нас, і ми є цього свідками, бо маємо з вами такий мальовничий храм Вознесіння.

Ми усі разом маєм тримати цю віру у Вознесіння, у вічне життя, і живучи на цій землі, маємо творити Богові славу і подяку за те, що Він взяв нас до себе, у свій світ, щоби нас збагатити своєю ласкою.

Будьмо вдячні Богові за цей дар нашого життя, і плекаймо нашу віру так, щоби Бога відчувати і втішатися Богом і один одним в Його світі". 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336