Пошук по сайту

Свято урочистого Святого Причастя та 30-літній ювілей священичого служіння о. Василя Дубецького у парафії с. Волсвин

9 червня 2019 р. Б. в парафія Воздвиження Чесного Хреста в с. Волсвин святкувала 30-літній ювілей священичого служіння свого настоятеля о. Василя Дубецького та урочистість Святого Причастя для дітей які вперше приступили до Таїнства Покаяння.

Божественну Літургію цього дня очолив правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії владика Михаїл. 

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді владика наголосив на реальності видимого та невидимого світу, пригадавши що "Господь і сьогодні об'являє свої діла в цьому світі", а накож заохотив довірятися Богові на взір Пресвятої Богородиці, молитися, вивчати науку Церкви подану в катехизмі та жити вірою.

"Господь нам об'являє свої діла в цьому світі, щоб ми мали що святкувати. В першій мірі святкуємо життя на землі і у вічності. Пам'ятаємо про живих, але також і про померлих...

Невидимий Бог з невидивого світу приходить на землю, народжується і стає видимим, таким, як ми. Бог приймає нашу людську природу. В особі Ісуса Христа дається нам зрозуміти, що Отець споглядає на світ і бачить в ньому образ сина свого, другу Особу Божу, якій Господь повірив сотворення цього світу. Так нас катехизм повчає, що Отець діє через Сина у Святому Дусі... 

Бог дає нам можливість не втратити життя, а через Нього, через Його об'явлену любов нас усіх приймити і привести до Отця. 

Я вам усім поручаю, перед обличчям отих малих дітей, які сьогодні приготувалися до Святого Причастя, щоби вчитися катехизму і вірити в науку Церкви. Це є наша дорога в життя. Ми часто розгублюємося, як нам поступати? Поступати потрібно по Божому, а щоби так поступати, то треба нам знати науку Церкви".

Владика закликав не розчаровуватися а молитися і очікувати приходу Утішителя - Святого Духа, про якого говорив Ісус, возносячись на небо. 

"Маємо довіритись Богові, так, як цього нас навчила Богородиця - довірятися Богові на кожний час і в усіх обставинах життя - це є наше покликання, щоб ми через молитву, через бажання хотіли, щоби Бог і надалі чинив свої діла в нашому житті, щоб Він зсилав нам Духа Утішителя, щоб Він подавав нам ласку на кожний час і просвічував наш ум, щоб ми правильно могли розуміти, сприймати у поступати - це є віра, яка нас зближує та ріднить з Богом і яка запевняє нас в тому, що станеться те, про що просимо. 

Ми сьогодні зібралися для того, щоби скріпити нашу віру, об'єднатися молитвою до Христа, з'єднатися з Пресвятою Богородицею в молитві, щоб чекати, очікувати, того просвічення і скріплення нашого життя з висоти, від Бога, від джерела життя. Ми цього повинні прагнути. Церква закликає, щоб ми не втрачали Божої благодаті, яка доповняє наше життя і робить його успішним. Божа ласка - це благодать Святого Духа, яка кожному є необхідна для життя і спасіння". 

 Владика поділився незабутніми спогадами про своє Перше Урочисте Причастя Тіла і Крови Христової, та пригадав, що "завданням хресних батьків є супроводжувати дітей в життя у вірі, і самим навчитися вірити - при дітях, разом з дітьми, оце є родина, це є Церква, коли ми маємо катехизм - запевнену науку Церкви, яка нас веде до Бога і єднає з Ним". 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336