Пошук по сайту

У Жовкві продовжуються моління до Пресвятої Богородиці Зарваницької

9 липня Архиєрейську Божественну Літургію та акафіст до Пресвятої Богородиці Зарваницької, у прокатедральному храмі свщмч.  Йосафата очолив владика Петро. 

Звертаючись до вірних в часі проповіді архиєрей пригадав, що просячи заступництва Пресвятої Богородиці прославленої в чудотворній іконі Зарваницькій "ми просимо Божих ласк для нашого народу, але в особливий спосіб молимося за наші українські родини, за нашу Українську сім'ю". Говорячи про Марію, владика наголосив на чесноті її цілковитого довір`я до Господа Бога і досконалому послуху Божому Слову. Через неї "Слово сталося Тілом і замешкало між нами" (Йо. 1, 14). Це Вона є тою посудиною, через яку приходить Боже стасіння на цей світ, приходить до мене...

Коли ми дивимося на наші українські сім'ї, коли дивимося на ці ситуації, які трапляються серед нашого народу, в наших сім'ях, то бачимо, що потрібно багато молитви. Потрібно багато довіри до Господа Бога. Потрібно багато вчитися в Пресвятої Богороиці того, як я маю довіряти себе, свою жінку, чи свого чоловіка, своїх дітей у Божі руки.  

СВІТЛИНИ

Матінко Божа, навчи мене цієї довіри, щоби я довіряв своє життя Господу Богу.

Немає такої проблеми чи виклику в людському житті, на який би Бог не мав відповіді, тому, каже Христос: "що людині не можливо, - це Богові можливо..." (Мр. 10, 27).

Ми маємо нагоду молитися, стояти в храмі Божому і перемінювати своє серце через святу Тайну Сповіді і приймати Святе Причастя - це є ті речі, через які Бог нас змінює і освячує.

Приходьмо до стіп Ісуса, звертаймо свій погляд на розп'ятого Христа, який пролив свою кров на хресті і черпаймо тої сили від Нього, бо Він ту силу хоче подарувати кожній людині... Коли переживаємо різні виклики, пам'ятаймо про Боже благословення, про те, що Господня рука завжди для нас є простягнута, бо Бог завжди хоче нам допомогти і поблагословити нас, але тут залишається ще одне, що залежит від мене - це покаяння та розположення серця.

Погляньмо на Пресвяту Богородицю. Вона була людиною, але вона прийняла Боже Слово, і що сталося з Її життям. Так само і ми, прислухаймося до Божого Слова, до того, чого навчає нас Господь, і будьмо певні, що ця переміна в нашому серці, для наших подругів, чоловіка і дружини, для дітей, які виростають в наших сім'ях, направду буде тим благословенням... Важливо є щоб ми плекали спільну щоденну молитву в сім'ї. 

Просімо з вірою, і вміймо довіряти Богові, як довіряла Пресвята Богородиця...(З проповіді владики Петра)


По завершенні богослужіння архиєрей подякував настоятелю храму о. Михайлу Ткачіву та сотруднику о. Віталію Лупію за їхнє служіння яке звершують у парафії.

о. Михайло звернувся до присутніх словами: "...сьогодні наш дорогий преосвященний владика Петро очолив цю службу для того, щоби ще рез підтвердити цю єдність з Богом, з Богородицею, що ми всі разом, єдині в Церкві Святій, ідемо за тими, які нам є дороговказом, це є Христос Спаситель, Богородиця та святі, яких ми наслідуємо...". Також о. Михайло повідомив, що ікона, яку мали забрати наступного дня, затримається у храмі до четверга.

 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336