Пошук по сайту

Урочистість Святого Причастя у Глинську

ПЕРШЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ - СВЯТО ХРИСТИЯНСЬКИХ РОДИН  

 «Хто їсть моє тіло і кров мою п’є,

 той живе життя вічним,

 і я воскрешу його останнього дня»

(Ів.6,54)

Перше урочисте Причастя особливе для дітей, воно духовно збагачує і зміцнює дитину. Протягом навчального року на парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Глинськ 11 дітей готувались до тієї урочистої події. Вивчали науку церкви, катехизмові правди, пізнавали Христа та Його науку, вчились любити Його.

Перше урочисте Причастя - це ще й привід об’єднати усю родину. Адже батьки, так як і діти пройшли катехезацію для батьків першопричасників.

СВІТЛИНИ

Святий папа Іван Павло ІІ звертаючись до батьків сказав, що: «Перше святе Причастя ваших дітей є великим святом християнських родин. Завжди так було в нашій (…) традиції, яка від тисячі років сформувалась на тій землі як християнська традиція. Сім’я завжди була і надалі залишається – тим людським середовищем, першим і основним, до якого Бог приходить через великі тайни нашої віри, починаючи від святого Хрещення. Подружжя дає людське життя своїм дітям тут на землі і запрошує до їх сердець, до цілої своєї спільноти, Подателя життя вічного» (з гомілії виголошеної Іваном Павлом ІІ 13 червня 1987 року в м. Лодзь, перекл. з польск. власний).

Перше урочисте Причастя – це свято не лише дітей і їхніх батьків, хресних, це свято для цілої парафії, усіх хто разом з дітьми взяли участь у Святій Літургії і розділили це свято, яке відбулось на парафії у другу неділю червня.

Після Божественної Літургії діти отримали пам’ятки з нагоди першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя, подарували присутнім святкову програму, вітаючи та прославляючи Христа.

Ірина Мурдза

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336