Пошук по сайту

«Господи, навчи нас молитися»: діти та молодь з міста Броди побували на літньому таборі у смт. Славське

Ось і завершився черговий літній християнський табір у смт. Славсько, вміло організований аніматорами парафіяльної спільноти Собору Пресвятої Богородиці і св. Теклі. Цього року велика кількість дітей та молоді дозволили провести дві вікові групи: перша група із 8 до 15 липня та друга група з 15 до 22 липня.

Головною темою табору стала «Господи, навчи нас молитися», яка детально була висвітлена кожного дня духівником табору о. Іваном Вихором на загальній катехизації та аніматорами на прикладі духовного подвигу українських блаженних: священномученика Омеляна Ковча, преподобномучениці Тарсикії Мацьків, преподобної матері Йосафати Гордашевської та священномученика Климентія Шептицького. Аніматори Юра Вихор, семінарист другого курсу Львівської духовної семінарії Святого Духа, Богдан Вихор, Борис Тврдовські - студенти підготовчого курсу ЛДС СД, Даринка Крутяк, Юра Гром’як, Саша Войтів, Тарас Вихор – парафіяльні аніматори, та о. Андрій Вихор старались якомога доступніше роз'яснити християнські істини, розказували біблійні та життєві повчальні історії. Також діти дізнались багато про святих українського народу, про діяння апостолів - про це їм розповідав о. Іван Вихор на спільній науці. Окремим ефективним засобом катехизи стали театральні сценки із головними героями Каспом, Мелом та Бальтом – трьома царями, які вирушили у авантюрну подорож у пошуках Ісуса. Окрім цього, кожен день був наповнений спільною молитвою Божественної Літургії, великими іграми, вечірніми шоу, плаванням у басейні (при хорошій погоді), спортивними іграми та іншими розвагами. Таким чином, впродовж літнього відпочинку малеча мала нагоду взяти участь у таких шоу, як «Що? Де? Коли?», «Найрозумніший», «Хто зверху?», «Морський бій», «Суперінтуїція» та інші. Також неможливо було оминути такі вже рідні та традиційні для наших таборів акції – «Таборова пошта» та «Таємний друг», під час яких кожен учасник табору міг проявити свою доброту та щедрість у стосунку до свого ближнього, подарувавши якусь річ або лист, допомігши у певних ситуаціях чи справах. Отож, впродовж тижня цього літнього відпочинку кожна дитина мала можливість пізнати Ісуса Христа як свого друга, ознайомитися із основами духовного життя, особливо із практикою молитви, відпочити фізично, душевно та духовно, насолодитися краєвидами карпатських гір та свіжим гірським повітрям, весело провести час із новими друзями, удосконалити комунікативні навички та правила поведінки у спільноті.

СВІТЛИНИ

Насамкінець, щиро прагнемо висловити слова вдячності нашим постійним друзям та підтримці – Львівська освітня фундація та власникам відпочинкової бази «Лис Микита», батькам, які відкрилися та довірили нам своїх дітей, усім парафіянам, які підтримували нас своїми молитвами, а також усім дітям та молоді, які допомогли нам провести цей літній час незабутньо, фантастично та драйвово.

Щоденник літнього відпочинку дітей із Бродів

8 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу! Дорогі парафіяни, сьогодні, 8 липня, розпочався літній християнський табір, який проходить у смт. Славське на тему "Господи, навчи нас молитися". 
Набравшись нових сил після смачного обіду, діти познайомились один з одним під час захопливих ігор на знайомство, а таємне жеребкування вирішило, у якому складі будуть команди цьогоріч. У вільний від ігор час, діти обдумали назву, гасло команди, обрали капітана та намалювали герб. До того ж, учасники проявили свою креативність у представленні, тому що ми мали змогу спостерігати виступи різного характеру (музичного, театрального та хореографічного мистецтв). 

Разом із казковими персонажами, а саме: Мелом, Бальтом і Каспом - ми розпочали наші цікаві пригоди, що допомагають глибше пізнати сенс молитви. Катехизації чудово доповнюють сценки. 

Очікуйте гарячих новин від наших героїв!!!»

Завжди Ваші "Рута", "Ананаси" та "Лісові Міньйони"

11 липня 2019 року

«Вітання з нашого табору зі Славська!

Ось вже четвертий день пролітає, немов на крилах. Нас запитують: «Де інформація про табір? Як наші діти? Як ви там при такій погоді?» А в нас настільки насичені дні, що для інформації на сторінці бракує часу. Отож, розпочинаємо ми свій день ранішніми молитвами і Святою Літургією. Потім сніданок - і швиденько до справ. Ми вправно досліджуємо таємницю молитви по темах «Молитва як допомога», «Молитва як подорож», «Молитва як безмірність» і «Молитва чекає тебе». Кожного дня нас супроводжують (як ми вже зазначали) персонажі зі сценок Мел, Бальт та Касп. Завдяки наукам о.Івана, ми дізнались про життя наших українських святих Климентія Шептицького, Йосафати Гордашевської та Омеляна Ковча. Окрилившись молитвами, ми переходимо до розваг. Великі ігри допомагають нам залишатись дружніми, спортивними, вправними. Вечорами ми також не сумуємо, адже беремо участь у різноманітних шоу.

Дякуємо батькам за підтримку і молитви за нас! Окрема вдячність Львівська освітня фундація. 

P.S. Дорогі батьки! Не переживайте, що не телефонуємо, - для нас важлива кожна хвилина, бо відвойовуємо бали для команди!»

Ваші «Рута», «Лісові Міньйони» та «Ананаси»

12 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу!
Ми знову з вами. Стараємось не зникати зі стрічки новин і повідомляти про події табору. Сьогоднішній святковий день розпочався зі Святої Літургії, щоденної сценки та науки о.Івана. День був настільки насиченим, що не було часу на байдикування. Захоплююча велика гра, банси та вільні ігри, вечірнє шоу "Хто зверху?" та роздача таборової пошти, вечірні молитви та іскра любові - і ось уже день підійшов до завершення».

Ваші «Рута», «Лісові Міньйони» та «Ананаси»

15 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу!Спішимо поділитись з вами новиною, що перший заїзд успішно завершено. І діти повернулись до своїх домівок щасливими та здоровими. А зараз саме час для підсумків...

Впродовж тижня ми активно працювали над темою "Господи, навчи нас молитися!".Кожен день був присвячений темі стосовно молитви ("Молитва як подорож", "Молитва як допомога", "Молитва як безмірність", "Молитва чекає на тебе", "Молитва - твоя потреба", "Молитва почута і здійсненна"). Аніматори Юрій Вихор, Богдан Вихор, Борис Тврдовські, Даринка Крутяк, Юрій Гром’як, Саша Войтів, Тарас Вихор та о. Андрій Вихор старались якомога доступніше роз'яснити їх на катехизаціях, що відбувались по командах, розказували біблійні та життєві повчальні історії. Також діти дізнались багато про святих українського народу, про діяння апостолів - про це їм розповідав о. Іван Вихор на спільній науці. 

Позаду не один тиждень підготовки, не один день спільних молитов, не одна година бансів та ні хвилинки на марнування часу. Кожен аніматор, вельмишановні отці та їмості, обслуговуючий персонал, та всі-всі старались зробити цей табір незабутнім, - за що їм велика вдячність!Особливу подяку висловлюємо нашим партнерам Львівська освітня фундація та Юрій Джус (база "Лис Микита")

Насправді в таборі було багато цікавих заходів як зранку, так і ввечері, проте ми не маємо права розголошувати всі сюрпризи, оскільки табір ще не завершено. Сьогодні в Славське приїхав старший заїзд, - це понад 30 дітей. Тому ми продовжуємо працювати, а ви слідкуйте за новинами на сторінці!»

Ваші кореспонденти зі Славське

17 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу! 

Ми знову повертаємось до вас з Карпат. Вже минуло два дні табору старшого заїзду, і ми хочемо поділитись пережитими емоціями.

Вчорашній день був спрямований на розвиток фізичних вмінь учасників та формування командного духу. День розпочався з фізичних навантажень, сніданку та Божественної Літургії. Опісля ми танцювали, грали різноманітні ігри у вільний час. На відміну від молодшого заїзду, ми вже встигли двічі покупатись у басейні, бо погода у Славське сприяє цьому. Після пресмачного обіду у нас відбулась велика гра під назвою "Олімпійські ігри": учасники проходили різні випробування фізичного спрямування на базах. Гра пройшла на ура!

Звичайно ж, християнський табір не може бути без катехизацій. Діти проявили допитливість та креативність у підборі запитань. 

Увечері весь табір був задіяний у грандіозному шоу "СуперІнтуїція". Воно було досить незвичним, оскільки хлопці змагались проти дівчат. Спішимо ощасливити жіночу половину наших читачів, бо перемогу здобули дівчата! Гра завершилась суперфіналом, в якому брали участь от ці, їмості та аніматори, що було приємною несподіванкою для учасників табору.

З новими силами після сну беремось до плідної праці сьогодні!

Ваші "UniverseTeam", "Leaders", "Киці-мациці"

20 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу!

Давненько не з'являлись, бо проводили час не за сторінками у Facebook, а на свіжому повітрі в Карпатах. (У нас навіть був день без гаджетів!) Сьогодні вже шостий день другого заїзду: відбувається чимало, про що спішимо поділитись із вами.

За ці дні ми пережили багато цікавих моментів. У нас випала нагода стати учасниками таких вечірніх шоу, як "Що? Де? Коли?", "Хто зверху?" та "Шоу Талантів" (за "карточки щастя"). Кожен з цих вечорів був унікальним і незабутнім.

Хочеться розповісти, наскільки наші діти талановиті, бо вони створюють креативні образи щодо заданої теми дня. Ми були і супергероями, і мешканцями джунглів, та незвичайними туристами.

А вчора було настільки спекотно, що аніматори зробили для нас "обливний" день.

Спішимо повідомити, що в нас все добре. Час злітає дуже швидко - незабаром будемо вдома!»

Ваші "UniverseTeam", "Киці-мациці" та "Лідери"

22 липня 2019 року

«Слава Ісусу Христу!

Хочемо поділитись з вами новиною: табір успішно завершений! 22 липня ми щасливо приїхали додому.

Ще трішки слів про неділю. Ранок почався з гри під назвою "Алярм" (божевільна гра, що супроводжується тривогою о 7-ій годині ранку). Опісля - Свята Літургія та смачний сніданок, ну і, звичайно, останні сценки від наших аніматорів про подорожі Мела, Бальта і Каспа та наука о. Івана Вихора. Подивившись суперкласний фільм "Зелена миля", діти шукали скарби на великій грі, а вже після обіду показували свої розумові вміння на вечірньому шоу "Морський бій". Також відбулись катехизації по командах, де виявлялась допитливість та зацікавленість учасників у Божому Слові. На жаль, ввечері почалась гроза і трішки зіпсувала наші грандіозні плани зробити дискотеку. Загалом останній день пройшов круто!

А зараз час для підсумків... Цього тижня було гаряче. Багато ігор, вечірніх шоу, приколів та жартів, нові знайомства, спільна робота та відпочинок. Природа в Славську - це щось неймовірне, проте сам табір творять люди. Кожен доповнив атмосферу і зробив цей тиждень неповторним. Сподіваємось, що табір залишиться у ваших серцях ще надовго і ви згадуватимете цей тиждень лише з позитивом та усмішкою на обличчі.

Дякуємо батькам за те, що сміливо відпустили дітей на відпочинок і за допомогу різного роду. Дякуємо о. Івану Вихору та о. Андрію Вихору за духовну підтримку та поради в будь-яких ситуаціях. Дякуємо аніматорам за пророблену роботу та зацікавлення учасників програмою. Дякуємо Львівська освітня фундація та усім-усім, хто долучився до організації і забезпечення заходу для наших дітей!

А ми не прощаємось, а лише кажемо: "До нових зустрічей!"»

Повідомив о. Іван Вихор,
Настоятель храму Собор Пресвятої Богородиці і св. Теклі

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336