Пошук по сайту

Відбулася проща Сокальсько-Жовківської єпархії та паломництво військової родини до Зарваниці

«Я та дім мій будемо служити Господеві!» (книга Ісуса Навина 24, 15) - саме під таким гаслом проходила цьогорічна проща Сокальсько-Жовківської єпархії та XI Всеукраїнське паломництво військовослужбовців та членів їхніх родин до Зарваниці. 

Після слів привітання о. декана Володимира Топоровського, якими він звернувся до преосвященного владики Михаїла (керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ), та до учасників паломництва, у парафіяльній церкві Пресвятої Трійці відбувся подячний молебен перед чудотворною іконою Зарваницької Богородиці, де архиєрей виголосив коротке слово.

Опісля до вірних звернувся о. Андрій Зелінський, та пояснив символіку цього паломництва, після чого, під супровід оркестру, прямуючи до монументу Пресвятій Богородиці на чудотворному місці у Зарваниці, прочани віддали молитовну шану захисникам Вітчизни, біля пам'ятника Борцям за волю України. 

СВІТЛИНИ

Поза часом молитви, програма прощі для військовослужбовців та їх сімей включала в себе лекції на різні теми та ділення в групах. 

о 16:00 прочани спільно молилися Хресну Дорогу, (слово вл. Михаїла на Хресній Дорозі) а о 20:00 біля парафіяльної церкви Кир Михаїл (Колтун) керівник Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ, у співслужінні владики Теодора, єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської єпархії та священиків-капеланів відслужив заупокійну Божественну Літургію за полеглими захисниками України, після чого відбувся похід зі свічками до поминального хреста, (біля дзвіниці), де відслужено панахиду. 

В Неділю, після архиєрейської Божественної Літургії відбулось завершення паломництва.

Детальніше про паломництво пропонуємо ознайомитись на сайті Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336