Пошук по сайту

Святкування 90-ліття освячення храму в с. Сілець

8 листопада 2019 р. Б., парафія Усікновення чесної голови святого Івана Хрестителя в с. Сілець Кам'янка-Бузького деканату, святкувала 90 річницю від освячення храму.

На запрошення адміністратора храму о. Юрія Мазепи, богослужіння цього дня очолив правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії владика Михаїл. 

По звершенні Божественної Літургії архиєрей відзначив парафію пам'ятною грамотою з нагоди 30-ліття легалізації УГКЦ та нагородив настоятеля нагрудним хрестом з прикрасами.

Також владика освятив герб та прапор села із зображенням св. Івана Хрестителя, після чого пролунав гімн села.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді архиєрей наголосив на важливості дії Церкви в нашому житті, а також заохотив чинити добро ближнім.

"Церква є інституція на землі, яка нас усіх супроводжує, вона представляє наше життя перед Богом.

Ми сьогодні прийшли, щоб бути перед Богом, щось сказати, перепросити, подякувати. Ми не завжди поводимося в житті так, як Бог хоче, але послухаймо, що каже Іван Хреститель – покайтеся, щоб ви на землі праведними були. Щоб світ в якому живемо був нам на радість і потіху, бо в грісі немає світла, правди, любові і добра.

Хто би не жив на землі, він є для нас образ і Божа подоба, неважно чи грішник чи праведник, чи ходить до Церкви чи ні. Бог всіх нас живить. Бог заохочує нас служити один одному, говорячи: що ви вчинили ближньому те мені вчинили. Цього навчає також і Церква, яка є невід'ємною в нашому житті, вона нас супроводжує: навчаючи про Бога, веде нас до Нього - це душпастирський напрямок - і освячує нас, благословляє.

Часто ми, як чули в сьогоднішньому євангелії, шукаємо помочі... Роблячи добро ближньому, світ навколо нас міняється, стає добрішим. "Через пошану до Божого творіння ми віддаємо хвалу Богові" (Катехизм)".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336