Пошук по сайту

У празник Богоявлення владика Михаїл очолив святкові богослужіння на парафії Преображення Господнього у Кам'янці Бузькій

У празник Богоявлення Господнього владика Михаїл очолив Архиєрейську Божественну Літургію та здійснив Велике Йорданське Водосвяття у храмі Преображення Господнього у м. Кам’янка Бузька.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєрей наголосив, на вірі в житті людини: «Наша віра перемінює звичайну воду у воду цілющу. Нам сьогодні випадає перейнятися цією вірою, перенестися до Йордану і почути таїнственні слова, які говорить Іван Христитель, які говорить Ісус Христос і які говорить Бог-Отець – «Це Син мій улюблений, Його слухайте».

Катехизм «Христос наша Пасха» навчає, що Бог вийшов із свого світла, свого життя і об’явив себе людям через сотворений світ в якому ми живемо і пізнаємо Бога.

Господь нам дав в цьому світі все, щоб ми могли управляти ним. Так як пораємося над землею і вона нам родить, ми повинні шанувати і дбати про воду, бо вона не є з безконечного джерела, а з землі тече. Так, як сьогодні ми хочемо цієї води почерпнути, щоб вона стала цілющою, то протягом нашого життя повинні докласти зусиль щоб її не забруднювати.

Сама вода не змиє наших гріхів, нам треба пройти таїнство очищення, щоб ця вода дала нам життя. Ми через воду приймаємо св. Тайну Хрещення, яка нас в Бозі усиновлює, робить нас братами і сестрами.

З джерела води Господь дає знак, що він освячує воду, щоб ми були святими, здоровими  і з вірою сприймали світ. У вірі вода буде на здоров’я і спасіння. Ми повинні вчитися пізнавати Бога, пізнавати те, що Господь світ нам довірив і приготовив, щоб ми в ньому пізнали себе і Його. Щоб ми могли у сотвореному нашому житті відчути Божу любов і ділити її між собою. Бог щоразу виявляє свою любов до нас у своєму народженні, у хрещенні, щоби нас відновити.

Голос зійшов до нас на землю, щоб ми були ведені цим голосом, йшли за ним і бути збереженими, оздоровленими та сильними, найперше у вірі».

Владика в вітальному слові подякував всім за спільну молитву та побажав Божого натхнення і довіри до всього, що Бог подає нам, щоб виявити свою любов.

Настоятель парафії о. Володимир Касіян подякував Архиєреєві за благословення та візит від імені всіх парафіян.

В часі Йорданського Водосвяття єпископ закликав перейнятися своєю вірою, сприйняти велику Божу любов та ділити її з ближніми. «Як ми спілкуємось між собою - повинні через всі сотворені речі спілкуватися з Богом. Сьогодні єднаємось через з Ним воду» - із слова владики Михаїла.

Також владика Михаїл очолив загальноміське освячення води у Кам'янці Бузькій.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336