Пошук по сайту

Міжконфесійне єднання у стіп Плащаниці

У Велику П’ятницю, після богослужіння і виставлення Плащаниці у храмі св. Йосафата в м. Жовква, Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун разом зі священиками, відвідав усі церкви міста, поклоняючись Христові покладеному у гробі. В кожному храмі Владика звертався до парафіян, наголошуючи, що «Плащаниця – це знак примирення. Христос помер задля любові до нас, то як нам не любити, не поважати один одного?»

Спершу Владика зі священиками відвідали храм Серця Христового, відтак римо-католицьку святиню св. Лаврентія, тоді церкву Різдва Богородиці у Винниках. Опісля попрямували до храму свв. апостолів Петра і Павла, Московського патріархату. о. Стефан Хомин радо погодився, щоб Владика сказав слово у стіп Плащаниці. Далі відвідали храм св. Лазаря, де душпастир автокефальної громади, о. Петро Бранець, привітно прийняв Архиєрея з причетом. На завершення помолилися перед Плащаницею у древньому храмі Пресвятої Трійці. Боголюбивий люд чисельно приступав до Плащаниці і видиме єднання та спілкування усіх священнослужителів м. Жовкви стало добрим прикладом для вірних усіх конфесій.

Участь у спільному відвіданні Плащаниць взяли священики: о. Михайло Ткачів та о. Василь Ждан (храм св. Йосафата), о. Веніямин Чернега (храм Серця Христового), о. декан Василь Батюк та о. Дмитро Цюпка (храм Пресвятої Трійці), о. Йосиф (храм св. Лаврентія), диякони та піддиякони.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336