Пошук по сайту

Свято у храмі Пресвятої Богородиці Володарки України с. Завадів

21 серпня у церкві села Завадів Дублянського деканату освячено новий іконостас та стінопис. Святкове богослужіння очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, який під час Божественної літургії рукоположив у сан дияконства Михайла Думінського, вихідця із м. Броди. У спільній молитві взяли участь священики із сусідніх парафій, протоієреї з Єпархіального управління, парафіяни та гості святого храму.

Проповідуючи, Владика Михаїл закликав вірних любити свій рідний край, бо «Господь любив своє Батьківщину. Він навіть податок платив… Він плакав над Єрусалимом», але Його не зрозуміли. Тому Владика заохочував людей до розуміння свого місця в Церкві, у християнській вірі, щоб ми своє життя могли змінювати на краще. Відтак проповідник закликав усіх присутніх берегти віру наших предків: «Маємо цінувати своє, рідне, передане нам від апостольських часів, щоби ті переконання у вірі ми могли прийняти і плекати їх у своїх родинах».

о. Володимир Грицайко, настоятель парафії сіл Зашкова та Завадова, подякував усім, хто спричинився до побудови та оздоблення храму Пресвятої Богородиці Володарки України. «Чотири роки тому ми закладали перший камінь цього храму, а вже сьогодні Преосвященний Владика освятив розпис в церкві та новий іконостас. Як в пісні співаємо «літа минають», але не минеться в пам’яті людей сьогоднішній день», - зазначив священнослужитель. Від імені всієї громади, о. Володимир подякував пану Зенону Грабі, який спричинився найбільше, щоб невелике село Завадів мало свою церкву.

Свято завершилося виконанням гімну-молитви «Боже Великий, Єдиний» та спільною процесією довкола храму під час якої архиєрей благословляв храм та усіх вірних свяченою водою.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336