Пошук по сайту

25 років священства і подружжя о. Петра Гунчака

9 жовтня 2011 року парафія села Задвір’я Буського деканату відсвяткувала 25-річчя священства о. Петра Гунчака, 25-ліття його перебування на парафії та 25-ту річницю подружнього життя о. Петра і їмості Віри. Подячну Літургію очолив Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун. Ювіляра вітали парафіяни з с. Задвір’я та вірні із сіл Богданівка та Полоничі, де колись душпастирював протоієрей Петро.

Говорячи про значення церкви у житті парафії, Владика Михаїл наголосив на важливості християнської віри у житті кожного: «Людина у своєму житті має справжній скарб – віру, яка додає нам Божих ознак: образу і Його подоби… Тож цю віру ми маємо святкувати». Однак вірі і християнській любові є «притаманна жертва» і «ми повинні до кінця довіритися Богові, так як чинила Пресвята Богородиця», - зазначив архипастир.

Після Божественної літургії, Архиєрей здійснив молитовний Чин благословення подружжя священика Петра та їмості Віри, які прожили 25 років разом. Подружжя стояло у храмі вірних перед тетраподом, так як 25 років тому, а Владика прочитав молитви і поблагословив їх свяченою водою.

Цього ж дня село Задвір’я відзначило 560-ту річницю свого заснування. У спільній молитві взяли участь представники районної влади, вірні із довколишніх сіл та багато парафіян, серед яких молодь та діти. До храму прибули священики із довколишніх парафій на чолі із о. Володимиром Залуцьким, деканом Буським.

На завершення о. Петро подякував усім за участь у подячній Літургії та роздав вірним пам’ятні іконки.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336