Пошук по сайту

«Сьогодні ми святкуємо працю ваших рук та дії вашої віри», - Владика Михаїл під час урочистостей 20-ї річниці виходу з підпілля громади УГКЦ та оновлення храму смт. Магерів

30 жовтня 2011 року о. Богдан Жук та громада храму св. Юрія смт. Магерів Рава-Руського деканату організували урочисті заходи присвячені 20-тій річниці виходу з підпілля громади УГКЦ. Два дні тривали місії під проводом о. Артемія Новіцького, ЧСВВ, а в неділю святкування очолив Преосвященний Михаїл Колтун. До храму були привезені мощі св. Йосафата, а також виставка про митр. Андрея Шептицького.

Урочиста Архиєрейська літургія стала підсумовуючою подячною молитвою парафії за те, що Господь поблагословив працю їхніх рук та доброчинців за те, що за останні роки оновлено храм, написані нові ікони у вівтарі, оздоблено дзвіницю і розмальовано каплицю. А також, що в парафіяльному будинку був здійснений капітальний ремонт, де буде діяти катехитична школа.

Проповідуючи, Владика Михаїл наголосив: «Ми маємо, що в житті святкувати: маємо Бога у його Добрій новині, Євангелії, і те що він зробив для нас». Відтак Владика закликав «щоб ми були співтворцями цього світу і цього життя». Для того потрібно «просити в Бога тої щедрої ласки, щоб ми могли своє життя святкувати, збагачувати його Божою благодаттю». На завершення архиєрей подякував усім парафіянам: «Я вам всім щиро дякую, за всі ваші старання, які ви проявляєте до життя церкви, не тільки, щоб вона гарно виглядала, але щоб ми могли з цього черпати благодатну силу для нашого життя».

Після літургії відбулося посвячення каплиці, яка розташована на першому поверсі дзвіниці. Та самої вежі звідки лунатимуть дзвони. Відтак архиєрей посвятив катехитичні класи і окропив вірних свяченою водою. Катехитична школа носитиме ім’я о. Михайла Кульчицького, який душпастирював у Магерові протягом 53-х років.

Цього ж дня парафія святкувала свій другий празник – преподобної Параскеви Терновської, покровительки храму із колишнього села Біла, який був зруйнований внаслідок розміщення військового полігону. Деякі культові речі були перенесені до храму і разом з тим також був перенесений і збережений празник на пам’ятку про колишню парафію.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336