Пошук по сайту

о. Володимир Касіян відсвяткував 20-річчя священства

24 листопада 2011 року у храмі Преображення Господнього м. Кам’янка-Бузька була відслужена урочиста Архиєрейська літургія з нагоди 20-тої річниці священичих свячень та Першої Божественної літургії митрофорного протоієрея Володимира Касіяна. У святкуванні взяли участь: Правлячий Архиєрей Михаїл Колтун, священики деканату, представники місцевої влади, парафіяни та гості.

На парафію у м. Кам’янка-Бузька, у 1991 р., направив о. Володимира митрополит Володимир Стернюк. Першу Святу літургію в місті отець відслужив під відкритим небом і були присутніми лише 67 людей. Тепер кількість парафіян отця Володимира рахується тисячами вірних. З 1996 р. до 2005 р. під керівництвом о. Володимира споруджувався новий храм, оскільки колишню греко-католицьку святиню використовує православна громада. З 1994 р. до 2011 р. о. Володимир був деканом Кам’янка-Бузьким.

Під час Літургії звертаючись до ювіляра, Владика Михаїл наголосив: «Ми сьогодні зібралися, щоб разом з тобою помолитися, подякувати Богу і прославити Його. За дар твого священства і дар твого служіння на який ти відізвався і прийняв його для того, щоб нашій рідній Греко-Католицькій Церкві присвятити себе». Відтак архипастир зазначив, що час виходу з підпілля був надзвичайним: «Це унікальна можливість була для нашого покоління, що ми були свідками відродження, воскресіння нашої Церкви, яка вийшла з руїн оновленою».

Вітаючи ювіляра, Архиєрей побажав о. Володимиру й надалі ревно служити Церкві Христовій: «Щоб він ніколи не старівся у вірі і в своїй ревності. Щоб Господь давав йому кріпості і любові в серці до Церкви, до народу, до служіння і щоб він дальше докладав старань у розбудові Церкви. Щоби Кам’янка ставала містом церковним, християнським, щоб усі люди були охоплені наукою Церкви».

Від священиків привітав отця мітрата Володимира о. Богдан Горбаль, декан Кам’янка-Бузький, а також святкові привітання висловили парафіяни, молодь, керівники міста та району.

Під час святкової Літургії Архиєрей уділив піддияконські свячення Роману Малькевичу та Ярославу Лепеху.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336