Пошук по сайту

Представники єпархії взяли участь у християнській медіа конференції

Про виклики сьогодення для релігійної журналістики говорили на конференції «Медіа мобілізація» 16 грудня 2011 року в Києві. Від Сокальсько-Жовківської єпархії були присутні: д-н Роман Грица, прес-секретар, о. Ярослав Царик, керівник парафіяльного сайту м. Броди, д-н Тарас Дзьоба, редактор сайту Киріос, та журналісти Уляна Будурович і Надія Забокрицька.

Про перебіг і тематику конференції розповідає Уляна Будурович

Християнська медіа конференція об’єднала за словом та дискусією християн усіх трьох конфесій: православних, католиків, протестантів а також відомих журналістів, речників світських засобів масової інформації.

«Євангеліє у цифрову епоху» – тема ІІ конференції «Медіа мобілізація». Метою зустрічі такого формату, за словами Миколи Малухи, ведучого цього заходу, сформувати майданчик для спілкування релігійних медійників та представників світських ЗМІ для пізнання один одного та в майбутньому плідної співпраці, а також як якісно донести Євангеліє до людей. Тому до участі у конференції було запрошено представників прес-служб, редакторів інтернет-видань, журналістів, відомих блогерів та усіх кому не байдужа ця тема.

Блискучим та цікавим став виступ директора Релігійно-інформаційної служби України Тараса Антошевського на тему: «Віддзеркалення релігійної тематики у світських медіа за 2010-2011 рр.: Тенденції та виклики». За словами доповідача останнім часом зросла тенденція до більшого, частішого а також глибшого та ширшого висвітлення релігійного життя у ЗМІ.

Завдяки чудовій організації конференції, якими виступили: Асоціація Інтернет-євангелистів (АІЄ), Молодіжна Християнська церква Skeemans Church, Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ) та Співдружність студентів християн (ССХ), учасники мали унікальну можливість послухати та повчитися у відомих світських журналістів, таких як: Олександра Доброєра, директора Європейського інституту соціальних комунікацій («Як управляти репутацією Церкви чи релігійної організації»); Павла Солодька, редактора Інтернет-видання «Історична правда» («Стратегія та планування контенту: як забезпечити ексклюзивним контентом електронне видання та стати лідером у своєму сегменті»); Анатолія Бондаренка, редактора порталу Texty.org.ua («Як зробити привабливою церковну тематику через візуалізацію даних (data-журналістика)»); Віталія Портнікова, головного редактора телеканалу Tvi («Медіа і моральність: чи залишилось у ЗМІ місце для моральності?”); Віктора Єлисєєва, генерального директора маркетингового провідного агентства Quattro Media (Казахстан) („Медіа – назад у майбутнє. Інформаційне споживання сьогодні і яким воно буде завтра”); Олександра Шалайського, головного редактора Інтернет-версії газети «Дзеркало тижня» та головного редактора сайту «Наші гроші» («Що таке „жовта” новина релігійної тематики і чи має вона право на життя»); Сергія Лещенка, заступника головного редактора інтернет-видання «Українська правда» («Чого блогери можуть навчитися у журналістів»); Вахтанга Кіпіані, головного редактора «Історична правда» та «Владометр» («Бог на обложці: Релігія у світових суспільно-політичних тижневиках»).

Підсумки Медіа мобілізації: «Нам потрібно вчитися професійно здійснювати комунікацію за посередництвом ЗМІ та журналістів, і УГКЦ відкрита сьогодні до такої співпраці», зазначив о. Ігор Яців, керівник департаменту інформації УГКЦ.

«Християнство саме по собі є сенсаційним, все залежить як розповісти про нього людям», переконаний о. Микола Мишковський РКЦ, редактор католицького часопису CREDO.

Конференція Media Mobilization стала ще однією цеглиною у побудові мосту для порозуміння та співпраці для релігійних та світських ЗМІ.

Підготувала Уляна Будурович
учасник конференції

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336