Пошук по сайту

«Пізнаваймо християнське життя і побачимо наскільки воно є цікавим», – єпископ Михаїл Колтун у Мокротині

25 грудня 2011 року Правлячий архиєрей Михаїл Колтун відвідав парафію святих Косми і Дам’яна села Мокротин Жовківського деканату, де душпастирює о. Василь Крушельницький. Під час Архиєрейської літургії владика Михаїл рукоположив у сан дияконства Романа Малькевича, вихідця із сусідньої парафії села Сопошин, випускника Івано-Франківської Духовної семінарії.

Говорячи про значення дияконії (служіння) у Церкві, єпископ Михаїл зазначив: «Якщо ми хочемо зростати у християнському житті, не сороммося послужити найменшому і в найменшому, бо ті дрібні речі нашу душу віддзеркалюють». Далі архиєрей закликав присутніх пізнавати сенс нашого християнського життя: «Пізнаваймо християнське життя і побачимо наскільки воно є цікавим, бо воно може розвиватися, набувати таких якостей про які ми навіть не думали».

Вітаючи архипастиря у своїй парафії, о. Василь Крушельницький розповів як здійснюється священиче служіння між людьми: «Кожен із нас у парафії стараємося працювати так, щоби наша УГКЦ росла, примножувала добрі справи, щоби кожен наш крок і дія збільшували добро, злагоду, мир, порозуміння і Божу благодать».

Після Божественної літургії було уділено Святі Тайни Хрещення і Миропомазання Христині Крушельницькій, новонародженій дочці місцевого душпастиря.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336