Пошук по сайту

«Господь заявляє свою щедрість і у видимий спосіб, благословенною водою хоче увійти в наше життя», - єпископ Михаїл Колтун у Жовкві

У день свята Богоявлення 2012 року, Правлячий архиєрей Михаїл Колтун відслужив Божественну літургію у храмі св. Йосафата м. Жовкви. Під час літургійної молитви єпископ Михаїл рукоположив у сан священства Тараса Дзьобу, вихідця із м. Броди. Після Великого водосвяття єпископ із священиками, які служать у Жовкві та околицях, помолилися на центральній площі разом із парафіянами та представниками місцевої влади за рідне місто.

Говорячи про щедрість нашого Творця, Преосвященний Михаїл зазначив: «Бог є щедрий датель, Він не жаліє добра для тих, хто його зустрічає і просить. У цей благодатний день, Господь заявляє свою щедрість і у видимий спосіб, благословенною водою хоче увійти в наше життя. Він проникає його, щоб ми це відчували, що Бог хоче бути з нами. Він хоче розвинути себе у нас, щоб ми його пізнали, що він є величний, славний, щедрий і нас хоче такими зробити». Господня щедрість не зважає на гріхи, бо вона «не замкнулася з причини наших гріхів, але хоче відновити наше лице, очистивши його купіллю відродження». Тому, наголосив владика, «стараймося заглибитися в цю купіль, щоб оновитися і щоб з новими силами довірятися Богові відкриваючи для себе життя».

Здійснивши Чин освячення води, Преосвященний Михаїл разом із священиками вирушив до фігури Матері Божої, щоб благословити центр міста та усіх мешканців. Архиєрей прочитав «Молитву на благословення міста», яку уклав протопресвітер Ярослав Петруха, декан Жовківський. Зокрема у молитві лунало таке прохання до Всевишнього: «Благослови місто наше та прожени від нього далеко всі диявольські підступи, щоб воно було затишним для тих, хто проживає і працює в ньому та надіється на Тебе».

Окропивши свяченою водою присутніх парафіян із усіх храмів м. Жовкви, владика Михаїл завітав із Йорданським благословенням до Міської ради. Відтак двері відчинилися для Божого благословення у Районній раді. Архиєрей окропив очільників Жовківщини, їхні кабінети та сесійну залу Районної ради.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336