Пошук по сайту

Свято Петра і Павла

12 липня, на свято верховних апостолів Петра і Павла Преосвященіший Єпископ Сокальсько-Жовківський Владика Михаїл Колтун відвідав своїх вірних села Воля-Висоцька.
  При зустрічі Архиєрея з уст молодого покоління лунали привітальні вірші і вітання усієї громади. Владика Михаїл очолив Архиєрейську Божествену Літургію, на якій було присутньо духовенство, монашество, а також численний збір вірних.
  Під час Літургії Преосвященіший Владика наголосив на тому, що « Сьогоднішній день знаменується найбільшими апостолами Петра і Павла, які дали свідчення своєї ревності, своєї відданості, своєї віри, якою ми усі втішаємося. І ця віра долинула сьогодні до нас. Ми мусимо мати таку віру, яку мали святі апостоли, небоячись того що це може коштувати нам наших зусиль чи навіть життя...»
  Після закінчення Архиєрейської Літургії все духовенство і вірні процесійно відправились до місця, де Преосвященішим Владикою Михаїлом Колтуном було посвячено місце і камінь, щоби в подальшому часі на цьому місці стояв величавий храм Господній.
  На закінчення усього дійства і освячення лунали привітання і слова подяки з уст громади, місцевої і районної влади. У свою чергу Владика Михаїл привітав усіх зі святом і «...початком будови храму. Щоб у цьому храмі, який буде побудований, про те що ми молимося – отримували, про те що бажаємо – щоб здійснилося за заступництвом святих апостолів Петра і Павла і Пресвятої Богородиці.»

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336